Haberler

Sarp Sınır Kapısı'nda günlük 718 tır geçişiyle rekor kırıldı

Güncelleme:

- Sarp Sınır Kapısı'nda günlük 718 tır geçişiyle rekor kırıldı Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin: "Bu durum ülke ekonomisinin ihracatının ne kadar canlı olduğunu, ihracata ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir" Artvin'de bulunan ve Türkiye'nin Kafkaslara açılan en önemli...

- Sarp Sınır Kapısı'nda günlük 718 tır geçişiyle rekor kırıldı

Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin:

"Bu durum ülke ekonomisinin ihracatının ne kadar canlı olduğunu, ihracata ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir"

ARTVİN - Artvin'de bulunan ve Türkiye'nin Kafkaslara açılan en önemli sınır kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısı'nda günlük 718 tır geçişiyle rekor kırıldı.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'ndan 5 Aralık tarihinde ihracat yüklerini götüren 715 geçiş yaparken, 3 tırın boş olmasıyla birlikte toplamda 718 tır yurt dışına çıkış yaptı. Bu sayı Sarp Sınır Kapısı'ndan bugüne kadar gerçekleşen en yüksek tır geçişi olarak kayıtlara geçti. Daha önceki rekor geçiş ise 704 tırla geçişiyle 3 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşmişti.

Türkiye'de son yıllarda artan ihracatın ardından gümrük kapılarında tır geçiş rekorları kırılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, Sarp Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin Gürcistan'a ve Kafkasya'ya açılan en önemli kapısı olduğunu söyledi. Sarp Sınır Kapısı'nın geçmişte tır kuyruklarıyla gündeme geldiğini anımsatan Bilgin, bu tır kuyruklarının yaşanmaması için Artvin Valiliğiyle iş birliğiyle değişik önemler aldıklarını kaydetti.

Bilgin "arp Sınır Kapısı'na gelen aracın en hızlı bir şekilde yurt dışına çıkışa hazır olması için tüm personelimizi motive ederek mevzuat dahilinde işlemlerin en hızlı şekilde yapılmasını sağladık. Mesai saatlerimin dışındaki zamanımın da büyük bir kısmını Sarp Sınır Kapısında geçiriyorum. Araçların düzenli ve hızlı geçişi için gereken her şeyi yapıyoruz. Gürcü gümrük görevlileriyle sürekli istişare içinde olarak işleyişi hızlandırıyoruz. Araçların seri şekilde çıkmasını sağlıyoruz. Yer yer gümrük sahasındaki otomobil peronunda da sahadaki daralmayı, yığılmayı önlemek için tırların çıkışını temin ettik. 250 kapasiteli bir yerde 5 Aralık'ta 718 tır geçişiyle rekor kırdık. Biz o gün 800 araç çıkarmayı hedefledik, sistemden kaynaklanan aksaklıktan dolayı bir iki saatlik boşluk oldu. O arada hiçbir işlem yapamadık. Arkadaşlarıma fedakarca çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Bu durum ülke ekonomisinin ihracatının ne kadar canlı olduğunu, ihracata ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. İhracatımız hızla artmakta bununla da gurur duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sarp Sınır Kapısı Türkiye Aralık Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title