Haberler

Putin'den Avrupa'ya bir darbe daha! Gaz ihracatını 50 milyar metreküp düşürecek

Güncelleme:

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı Batı'nın yaptırımları sürerken, Putin ise yaptırımlara karşılık olarak Avrupa'ya gaz akışını kesmişti. Avrupa ülkeleri kışı geçirebilmek için tedbirlerini planlarken, Putin yeni hamlesini yaptı. Rusya, AB'ye gaz ihracatının bu yıl 150 milyar metreküpten 50 milyar metreküp düşeceğini duyurdu.

Ukrayna'ya 24 Şubat'ta giren ve aylardır bu savaşı sürdüren Rusya'ya karşı Batı ülkeleri, art arda uyguladığı yaptırımlara devam ediyor. Bu yaptırımlara karşılık olarak Rusya ise kendisine yaptırım uygulayan Avrupa ülkelerine doğal gaz akışını durdurdu.

KIŞI NASIL GEÇİRECEKLERİNİ PLANLIYORLAR

Rusya'nın bu yaptırımı sonrası Avrupa ülkeleri, Rusya'dan aldığı doğal gazı farklı ülkelerden ithal edebilmek arayışlarına başladı. Öte yandan doğal gaz fiyatlarında artış uygulayarak vatandaşlarına tasarruf uyarıları yapmaya başladı. Rus gaz devi Gazprom ise, Kuzey Akımı doğalgaz boru hattını planlandığı gibi Avrupa'ya yeniden açılmayacağını açıkladı.

"BATI BU KIŞ DONMUŞ OLACAK"

Süreç devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Uzakdoğu bölgesindeki Vladivostok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nun genel kurul toplantısında konuşarak Batı'ya bir kez daha meydan okudu. Açıklamalarında Putin, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" ifadelerini kullandı.

İHRACATI AZALTACAKLAR

Gelişmeler merakla takip edilirken Rusya Başbakanı Aleksandr Novak, Rusya'nın AB'ye gaz ihracatının bu yıl 150 milyar metreküpten 50 milyar metreküp düşeceğini duyurdu. Geçen yıl, Rusya'nın AB'ye gaz ihracatı 150 milyar metreküp civarındaydı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Ukrayna Rusya Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Hakan Arslanoglu:

Putin adam gibi adam. Avrupa' ya darbe üstüne darbe yaptıkça çok huzurlu oluyorum nedense. Bir de Amerika da iç savaş çıksa daha çok mutlu olacağım..

252
28
yanıtYanıtla
Cevap :

Amerikayı müslüman ülkeler gibi mi sandın iç savaş çıkacak. :))

yanıt19
yanıt31
Ali Öksüz:

Memleketin bu hale nasıl geldiği belli oluyor, millet içinden geçirdiği beklentileri gerçek gibi savunmaya başlamış. Avrupa kışı zor geçirir evet ama Rusya bundan sonraki bütün mevsimleri zor geçirir.

67
109
yanıtYanıtla
Erdal:

Aynen kardeş. Avrupa çatır çatır nükleer enerjiye döner. Arabaları da elektrikliye çevirdimi Putin gazıyla çay demler artık...

yanıt42
yanıt64
Metin Yalcin:

Rusya'nın Çin ve Hindistan'a gaz satışı var unutuyorsun galiba, o bölgede Dünya nüfusunun 3 te 1 i yaşıyor ..

yanıt0
yanıt0
Sadık:

Dinsizin hakkından imansız gelirmiş

160
12
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

Avrupa ve Amerika iki yüzlü siyasetini tek karşı duran Putin helal olsun adam gibi adam

141
27
yanıtYanıtla
Özer Karatay:

Valla Kendi Irkını reddeden Yahudi Zelensky ve şakşakçıları düşünsün bakalım ne olacak şimdi Kara Kara yurtdışı sıcak ülke yaşamları arıyordur Halkı ama onun umurunda bile değil tabiki

69
12
yanıtYanıtla
Baran SEVER:

Hiç bırsey olmaz , mınareyı çalan kılıfını hazırlar. Nato ülkelerının bu olacakları önceden dusunmeyecegını sanmak ahmaklıktır.

32
39
yanıtYanıtla
KENAN KOMUTAN :

haberleri okumuyorsan almanyada akrabanda mı yok. sor bakalım avrupa plan yapmış mı yapmamış mı.

yanıt16
yanıt8
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title