Haberler

Pilotlardan Bile Fazla Uçan İş Adamı 4 Milyon Mil Uçuş Yaptı

Güncelleme:

Autoliv Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca, Türk Havayolları'nın THY ve Star Alliance'a üye olan havayollarıyla yaklaşık 4 milyon millik ( 6,4 milyon kilometre) uçuş yaptı.

Autoliv Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca, Türk Havayolları'nın (THY) Star Alliance çatısı altına girip, Miles and Smiles programına üye olmasıyla birlikte, başta THY olmak üzere Star Alliance'a üye olan havayollarıyla yaklaşık 4 milyon millik uçuş yaptığı ortaya çıktı.

STAR ALLIANCE

Dünyanın en büyük ve en geniş uçuş ağına sahip havayolu grubu Star Alliance, 14 Mayıs 1997'de Alman Lufthansa Havayolları'nın öncülüğünde Frankfurt'ta kurulmuştu. Geçen hafta sonu da doğduğu yerde 20'nci kuruluş yıldönümü kutlandı. Türk Hava Yolları'nın da Nisan 2008'de 21. üye olarak katıldığı Star, 20 yaşını kutladığı törenlere, ittifak çatısı altındaki her havayolunun en fazla uçuş yapan yolcusunu da davet etmişti. Star kuruluşundan günümüze kadar olan uçuşlar dikkate alınarak ittifakın yolcu sadakat programına (Frequent Flyer Program) üyeler arasından, her havayolunun en fazla mile sahip müşterisini davet etmesi istenmiş.

PİLOTLARDAN VE KABİN MEMURLARINDAN FAZLA UÇUYOR

THY'nin en fazla mil biriktirerek programa davet edilen misafiri Autoliv Türkiye Yöneticisi Mustafa Alaca oldu. Törende Mustafa Alaca ile sohbet ederken bir pilottan veya kabin memurundan daha fazla uçuş yaptığını öğrendim. Alaca, THY'nin Star Alliance çatısı altına girmesiyle birlikte Miles and Smiles programına üye olmuş. Şimdiye kadar da başta THY olmak üzere Star'a üye olan havayollarıyla yaklaşık 4 milyon millik uçuş yapmış. Bu kadar millik uçuşu hangi sürede yaptığını merak ettim. Mustafa Alaca zaman dilimi olarak THY'nin Star Alliance'a üye olduğu yılı başlangıç olarak gösterdi.

9 YILDA 4 MİLYON MİLLİK UÇUŞ

Yaklaşık 9 yılda, 4 milyon millik uçuş. Dile kolay. Ancak, Mustafa Alaca'nın iş amacıyla yaptığı yoğun seyahatlerinin birçoğunun da başka havayollarıyla gerçekleştiğini dikkate almak gerekiyor. Star'ın kokteyl ve gala yemeğine Türk Hava Yolları adına katılan Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat'la birlikte Mustafa Alaca'nın seyahat anılarını, çok uçan yolcu gözüyle havayollarını karşılaştırmasını ve yoğun seyahatlerin altından nasıl kalktığına dair tecrübelerini de dinledik.

Öte yandan Star Alliance, 20'nci yıl sebebiyle bir milyon mil ödüllü bir de yarışma düzenledi. İttifaka üye havayollarının, tüm yolcu program üyeleri, en favori kültürel deneyimlerini paylaşarak yarışmaya katılabilir. Değerlendirmeler National Geographic tarafından yapılacak. (HABERTÜRK)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Mustafa Alaca Autoliv Star Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title