Haberler

Petshoplar 'Kasaplar Odası'na bağlandı, başkan kararı böyle açıkladı: Bunlar da hayvan kısmına girdiği için birleştirildi

Güncelleme:

Kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışının yasaklanmasıyla yeni döneme giren petshoplarla ilgili bir gelişme daha yaşandı. Petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını açıklayan Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak. Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlar da hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi" dedi.

Resmi Gazete'de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile petshoplarda kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı. Bu düzenlemenin ardından petshoplarla ilgili yeni bir karar daha alındı. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülke genelinde faaliyet gösteren petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını açıkladı.

"YENİ İŞLETME AÇACAK OLANLAR BİZE BAŞVURACAK"

Antalya Kasaplar Odası Başkanı da olan Yardımcı, "Yeni sistemde petshoplar Kasaplar Odası'na bağlandı. Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak. Eski açanlar aynı şekilde devam edecek. Bizde bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlar da hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın" diye konuştu.

"İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN SATIŞLAR NASIL DENETLENECEK?"

Petshoplara getirilen canlı hayvan satışı yasağının merdiven altını arttıracağına dikkat çeken Yardımcı, "Zaten internetten satılan hayvan satışının önüne geçilemiyordu. Bu durumla merdiven altı satış daha da artacaktır. Petshoplar denetleniyor. İnternet üzerinden yapılacak olan hayvan satışları nasıl denetlenecek" dedi.

Petshoplar 'Kasaplar Odası'na bağlandı, başkan kararı böyle açıkladı: Bunlar da hayvan kısmına girdiği için birleştirildiOsman Yardımcı

"KEDİ-KÖPEĞİN PETSHOPTA SATILMAMASI MERDİVEN ALTI SATIŞLARI ARTIRACAK"

Küçük esnafın şu an sadece yem, balık ve kuştan para kazanabileceğini dile getiren Yardımcı, "Halkımızın en çok ilgi gösterdiği hayvanlardan kedi ve köpeğin petshoplar'da satılmamasının ardından merdiven altı satışlar artacak. Kuşların yemleri marketlerde dahi satılıyor. O zaman bu duruma standart getirilsin. Bizim küçük işletmelerimiz sürekli denetimde ve kendi veteriner hekimleri var. Kedi köpeğin en sağlıklı güvenli satılacak yer petshop'lardır" diye konuştu.

"KARARLAR ALINIRKEN ODALARDAN FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILMALI"

Her petshop'un bir bakım ve hayvan yetiştirme merkezi açma gücünün olmayacağını dile getiren Yardımcı, "Bunu herkes yapamaz. Bu sistemi kurmak çok zor. Meslek kararları alındığı zaman odalardan fikir alışverişi yapılmalıdır. Yüzlerce petshop var, kapatacak mıyız o zaman?" ifadelerini kullandı.

"PETSHOPTAN SATIŞ DAHA SAĞLIKLI"

Petshop esnafının da yok edilmemesi gerektiğinin altını çizen Osman Yardımcı, " İnternetten satışın yerine, bizim dükkanlarımızdan yapılan satış daha sağlıklıdır. İnternet ortamında satılan hayvanlar nereden nasıl geliyor kimse bilemez. Bir meslek ahlakı olmalı ve herkes ilgili olduğu alanda iş yapmalı. Bir yemi herkes satmayacak. Tüm illerden gelen şikayetler var. Kuş ve balık satışıyla işletmelerin zor ayakta kalacağını söylüyorlar. Konuyu ilgili bakanlığa taşıyacağız" dedi.

"YASAK KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Yardımcı, Hayvanları Koruma Kanunu ile petshoplarda hayvan satışı yapılmasının yasaklanmasının bir süreliğine ertelenmesini ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini talep etti. Petshop işletmecisi Orhan Taş ise, "Bir süre önce satışlı bıraktık. Ama arkadaşlarımızı olumsuz etkileyecek. Satışlarımız garantiliydi. Bizim işyerlerimiz her zaman kontrol altında. Satışlarımız güvenli. Merdiven altı yerler denetlenmiyor" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Osman Yardımcı Antalya Türkiye kedi Haberler

500

Yorumlar (3)

sadece kadir:

O ZAMAN SORMAZLAR MI ADAMA HAYVANAT BAHÇELERİ DE KASAPLAR ODASINA BAĞLANSIN .

14
3
yanıtYanıtla
volkan samet şimşek:

zaytung haber falan mı bu asdasd

1
1
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Kus fare de satilmamali kotu aileler sirf cocuklari mutlu olsun deyip aliyorlar hayvanlara eziyet ediyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title