Haberler

Dört araçlık tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu'na sona gelindi

Güncelleme:

4 aracın geçebileceği tünellerle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Kuzey Marmara Otoyolu'nda sona gelindi. Daha önce 286 kilometre uzunluğundaki 6 kesimi trafiğe açılan otoyolda geriye kalan 112 kilometrelik kesimde çalışmalar hızla devam ediyor.

İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması beklenen ve aynı anda 4 aracın geçebileceği tünellerle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu' da devam eden çalışmalarda sona gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ilk olarak 2013 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de bulunduğu 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi ile başlayan otoyolun 286 kilometrelik kesimi trafiğe açılmıştı. Son kalan 112 kilometresinde ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. 7'nci kesim olan 9,1 kilometrelik Habibler-Hasdal kesimindeki çalışmalar havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde tünellerdeki çalışmalarda iş makinelerinin ve işçilerin çalıştığı görüldü.

Dört araçlık tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu'na sona gelindi

TOPLAM 7 KESİM BULUNUYOR

İstanbul'un batısındaki Kınalı mevki'inden başlayan otoyol, İstanbul, Kocaeli, Sakarya illerini kuzeyden kat ederek, Sakarya'nın Akyazı ilçesi yakınlarında sonlanan ülkemizin en önemli kara yolu yatırımları arasında yer alıyor. Kınalı-Odayeri, Odayeri-Paşaköy ve Kurtköy-Akyazı olmak üzere üç ana bölümden oluşan Kuzey Marmara Otoyolu'nda toplam 7 kesim bulunmakta. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, şehir içinde ve mevcut boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak, araçların şehir içi trafiğine girmeden, erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yolla, transit geçişinin sağlanması amacıyla projelendirildi.

Dört araçlık tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu'na sona gelindi

DÜNYADA BİR İLK OLAN 4 ŞERİTLİ YOL

Çift yönlü 4'er şeritli olarak tasarlanan Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilk çalışmalar, 2013 yılında, bünyesinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de bulunduğu 148 km uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesiminin yapımıyla başlamıştı. Aynı zamanda İstanbul için üçüncü çevre yolu görevi üstlenen Odayeri-Paşaköy kesimi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos 2016 tarihinde trafiğe açılmıştı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul ili sınırları içerisindeki 1, 2 ve 7. kesimlerini oluşturan Kınalı-Odayeri kesiminin toplam uzunluğu 80,25 km olup, Kınalı-Odayeri kavşakları arasında yaklaşık 71,1 kliometrelik bölümü de trafiğe açılmıştı. 9,1 Km'lik Habibler-Hasdal kesiminin (Kesim-7) 2020 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca bünyesindeki 10 adet tünel, dünyanın en geniş kesit alanına sahip tüneller olup, 4 adedi trafiğe hizmet vermekte.

Dört araçlık tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu'na sona gelindi

69 VİYADÜK, 10 TÜNEL, 145 KÖPRÜ, 130 ÜST GEÇİT, 152 ALT GEÇİT VE 884 MENFEZ

Kuzey Marmara Otoyolunu genelinde; 69 adet viyadük, 10 adet tünel, 145 adet köprü, 130 adet üst geçit, 152 adet alt geçit ve 884 adet menfez bulunmakta. Gebze'de İstanbul-İzmir ve TEM Otoyolu'na entegre olan Kuzey Marmara Otoyolu, Malkara-Çanakkale kesiminde yapım çalışmaları devam eden Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'na da Kınalı mevki'inde bağlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Marmara Haberler

500

Yorumlar (86)

.......:

Vatandaş, bir yöneticiyi başa getirince ne ister ? Yol ister, yol mesafesini kısaltması ve trafiği rahatlatması için köprü ister, tüneller ister, limanlar ister, canını emanet edeceği donanımlı hastaneler ister. Üretim ister, ister de ister.. Şimdi uzun lafın kısası, istenilen her şey fazlasıyla yapıldı mı ? Evet yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. Şimdi anlamadığım durum, bu yapılan hizmetleri neden karalıyorsun be ey nankör vatandaş ? Yok beton, yok vergi, yok pahalı ve daha sayamadığım vıdı vıdılar. E, Sen demek ki hizmeti değil, koltuğu istiyorsun. Koltuğa alabilmek için de, karalıyorsun.! Reisin dediği gibi, Sen karalamaya devam et, Biz verdiğimiz hizmetlerle tarih yazmaya... O halde bize de düşen, inadınıza !!! Recep Tayyip Erdoğan... Recep Tayyip ERDOĞAN.......

44
20
yanıtYanıtla
Furkan:

Sadece yol baraj köprü hastane vb. Şeylerden ibaret olamaz bir ülke vatandaş cebine bakar alım gücüne bakar özgürlüğüne bakar son 10 yıla bir bak istersen ekonomik açıdan ne kadar kötüye gittiğimiz farkedeceksin vatandaş refaha kavuşmadıktan sonra otoyol yapsan ne yarar gidiş gelis 512 tl olan bir otoyolu ne kadar insan kullanabilir sence? Rica ediyorum körü körüne bir siyasi partiye ve kişiye biat etmeyin her zaman objektif bakın ülkenin geleceği için.

yanıt12
yanıt10
Embesil cok:

Furkaaaaan furkaaaan senin kafan çalışmaz ekonomisin şükür iyi yollarda kotu araç yok ben bebeligimde kimse tatile gitmezdi şimdi turkiyenin yarışı tatillere gidiyor ev aliyo arsa aliyo o kadar lükse düşkün olduk ki sıradan ailelerin bile hobi bahçesi var....

yanıt3
yanıt0
Ertan:

Chp ve E. imamoğlu görmesin. Anayasaya mahkemesine iptale giderler. E. İmamoğlu ancak konuşur. Tatile gider. suç bulmamak lazı. Her şey çok kötü yaptıklarından, İstanbul on gömlek fazla geldi. YARIN AYASOFYA AÇILIYOR İBB BAŞKANI ANKARA''YA KAÇIYOR. NASİP MESELESİ.

28
22
yanıtYanıtla
s.aydın:

çok şükür devletimizin cebinden beş kuruş çıkmadan vatansever ve hayırsever mütaahitler babalarının hayrına sevabına bu yolları yapıp bedavadan milletin hizmetine sundu onlara ne kadar dua etsek azdır

yanıt21
yanıt2
Gereksize cevap:

Beynini kuşa taksak ters uçar hayatında iki kelimeyi bir araya getiremiyorsun, Türkçe okuma yazma engellisin kalkmış vatanseverleri eleştiriyorsun. Savunduğun hırsızlara bi bak önce

yanıt11
yanıt21
cebrail ATA.:

bütün bu hırsızlığı,peşkeş çekmeyi,adam kayırmayı, ötekileştirmeyi, haksızlığı hukuksuzluğu daha sayıyım mı bunları görmeyecek anlamayacak kadar zeka özürlüsünüz..

yanıt2
yanıt1
ADIM:

EVET DÜNYANIN EN PAHALI OTOBANI

21
27
yanıtYanıtla
Ben:

Yandaş peşkeş var. Yanlışlıkla köprü ayağı dönerken para kesen sistem...aktroller anlamaz.

13
26
yanıtYanıtla
EkremBaşaran:

Allah (cc) şaşkınlıktan kurtarsın.

yanıt7
yanıt1
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title