Haberler

Otokent Galericiler Sitesi Konferans Salonu açıldı

Güncelleme:

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından yaptırılan Otokent Galericiler Sitesi Konferans Salonu, törenle hizmete alındı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından yaptırılan Otokent Galericiler Sitesi Konferans Salonu, törenle hizmete alındı.

Açılış töreninde konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, dünyadaki gelişmeler nedeniyle belirsiz bir süreç yaşandığını, döviz kurundaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarındaki artık, kredi faizlerinin durumunun işleri etkilediğini belirtti.

Alınacak tedbirlerle ekonominin orta ve uzun vadede sürdürülebilir bir yapıya kazanacağını ifade eden Özgener, Türkiye'nin geleceğine inandığını kaydetti.

Özgener, oda üyelerinin yaşadıkları sorunları dile getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Sektörümüzün yaşadığı güncel sorunların başında gelen yetki belgesi ve stokçulukla ilgili Ticaret Bakanımız ile görüşmelerde bulundum. Öncelikle, yetki belgesinin 31 Temmuz tarihine kadar yeniden ertelenmesinin, sektörümüzü taşımak istediğimiz kurumsal çerçeveden bizleri uzaklaştırdığı kanaatindeyim. Sektörün de aynı yönde görüşü olduğunu bildiğimiz, yeniden bir ertelemenin uygun olmadığına ve yönetmeliğin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Yetki belgesi verilmesine yönelik yeni taslak çerçevesinde kaldırılması öngörülen, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı aranması şartına devam edilmesinin önemine dair görüşümüzü Ticaret Bakanlığımıza ilettik. Zorunlu tutulan sigorta konusunun, alıcı ile satıcı arasındaki karara bırakılması ve ekspertiz raporu alma süresinin 3 gün olarak kalması talebimizi de özellikle vurguladık. Süreci takip etmeye devam edeceğiz."

Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir de Kovid-19 salgını ve ardından Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın ekonomik olumsuzluklara neden olduğunu belirterek, bu gelişmelerin otomobil fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu kaydetti.

İkinci el otomobil piyasasının kar amaçlı ticaret işine döndüğünü kaydeden Demir, "Herkes tarafında yapılan bu ticaret fiyatların yükselmesine neden oldu." dedi.

Demir, salonun Otokent'e kazandırılması nedeniyle Özgener'e teşekkür etti.

Törene Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan da katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mahmut Özgener Türkiye İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title