Haberler

Ordu'da 20 Bin Ton Kapasiteli Lisanslı Fındık Deposu İnşaatı Başladı

Güncelleme:

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karaağaç Mahallesi'nde fındık üreticilerinin depolama sorununu çözmek için 20 bin ton kapasiteli lisanslı depo inşaatına başladı. Depo, son teknolojiyle donatılacak ve fındığın en iyi şekilde korunmasını sağlayacak.

ORDU'da, 20 bin ton fındık kapasiteli lisanslı depo inşaatının başladığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, 35 silodan oluşan ve 20 bin ton kapasiteli bir lisanslı depoyu üreticilerimize açacağız. Fındığını patoza verdikten sonra piyasaya 'emaneten' indirmek zorunda kalan üreticinin sorununu çözmek için elimizden geleni yapacağız dedi.Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde fındık üreticilerinin depolama sorununu ortadan kaldırması beklenen lisanslı deponun inşaat çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazi içinde inşa edilecek lisanslı deponun olduğu alanın düzenleme ve hafriyat çalışmaları yapılıyor. Depo, inşaat çalışmalarının ardından son teknolojiyle donatılacak. Fındığın en iyi şekilde korunmasını sağlayacak olan depoda, çelik silo yükleme bunkerleri ve besleme istasyonları, fındık tankları, fındık temizleme ekipmanları, fındık numune alma ve analiz ekipmanları, elektronik fındık tartım kantarları, fındık beslemesi sağlayan muhtelif ölçülerde konveyör ve elevatör ekipmanları, fındık boşaltılmasını sağlayan muhtelif ölçülerde konveyör ve elevatör ekipmanları, lisanslı depoculuk yazılımı ve ekipmanları, barkod sistemi ve ekipmanları, jüt çuval ve bigbag çuval paketleme ekipmanları, azot jeneratörleri ve ekipmanları, kabinli dizel jeneratör ve ekipmanlarıyla sıcaklık görüntüleme sistemleri yer alacak.

'FINDIĞI YABANCILARIN ELİNDE OYUNCAK OLMAKTAN KURTULACAĞIZ'

Sürdürülen inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, lisanslı depoyla fındığın daha da değer kazanacağını söyleyerek, Lisanslı depoculuk için şirketimizi kurduk. Yerini belirledik. Yeni Organize Sanayi Bölgesi için Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde satın aldığımız arsa içerisinde 36 dönüm üzerinde 14 bin metrekarelik inşaat alanında lisanlı depoyu hayata geçiriyoruz. 35 silodan oluşan ve 20 bin ton kapasiteli bir lisanslı depoyu üreticilerimize açacağız. Fındığı artık yabancıların elinde oyuncak olmaktan kurtulacağız. Fındığını patoza verdikten sonra piyasaya 'emaneten' indirmek zorunda kalan üreticinin bu sorununu çözmek için elimizden geleni yapacağız diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title