Haberler

Meslekte Birlik Grubu Başkanı Abdulaziz Ural:

İstanbul Mali Müşavirler Muhasebeciler Meslekte Birlik Grubu Başkanı Abdulaziz Ural, "5760 Sayılı Kanunun (İstemezük) Zihniyetine Katıldığını ve Bu Zihniyetin Beş Odada Yasaya Aykırı Seçim Yaptırılarak Suç İşlendiğini İleri Sürdü.

İstanbul Mali Müşavirler Muhasebeciler Meslekte Birlik Grubu Başkanı Abdulaziz Ural, "5760 sayılı kanunun (istemezük) zihniyetine katıldığını ve bu zihniyetin beş odada yasaya aykırı seçim yaptırılarak suç işlendiğini ileri sürdü.

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) 19. Olağan (Seçimli) Genel Kurulu Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda divanın seçilmesi, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve multivizyon yayını ile başladı. Genel kurul yönetime aday olan tarafların konuşmalarıyla devam etti. Lütfi Kırdar konferans salonunda, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner", "Aydınlık Türkiye'ye giden yol muhasebe denetiminden geçer" ve "Meslek mücadelesi, demokrasi mücadelesinden ayrılamaz" pankartları dikkat çekti.

İSMMMO'nun yeni yönetimi yarın yapılacak seçimlerle belirlenecek. Yahya Arıkan'ın başkanlığını yaptığı Çağdaş Grup'a karşı en güçlü isim Meslekte Birlik Grubu'nun adayı Abdulaziz Ural olarak görülüyor.

"YASA (İSTEMEZÜK) ZİHNİYETİNE TAKILDI" İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan'ın konuşmasından sonra Meslekte Birlik Grubu Başkanı Abdulaziz Ural söz aldı. 1989 yılında 3568 sayılı meslek yasasının yürürlüğe girmesiyle muhasebeciliğin bir milat olduğunu hatırlatan Ural, bugüne kadar meslekle ilgili kanun anlamında Meslekte Birlik'in desteklediği mali milat hariç kayda değer bir yasa çıkarılamadığını bildirdi.

Koltuk uğruna birçok sorunun çözülemediğini iddia eden Ural, "Mesleğe giriş koşullarını değiştiren, mesleğe girişte 4 yıllık üniversite zorunluluğu getiren, bağımlı bağımsız ayrımını kaldıran, serbest muhasebeci meslektaşlarımıza mali müşavir olma imkanı sunan, eğitim, staj ve sınav düzleminde meslekte kaliteyi öngören, nispi temsil sistemiyle adaletin ve katılımcılığın önünü açan düzenlemeyi beraberinde getiren yasa maalesef Oda Başkanı'mızın (istemezük) zihniyetine takılmıştır" dedi.

Meslekte Birlik Grubu Başkanı Ural söz konusu (istemezük) zihniyetinin birkaç ay içinde beş odada seçim yaptırarak aslında suç işlediğini ve meslek adına vebal altına girdiğini dile getirdi. "Berlin Duvarı bile tarihe karıştı. Gelin bu vebale ortak olmayın" diye çağrıda bulunan Ural, İSMMMO Başkanı'nın geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda muhalefetini hatırlattı ve belli konularda önyargının oda başkanında bir sıfat haline geldiğini ileri sürdü.

"MESAJ KENDİ İÇERİSİNDE ÇELİŞKİLİ" İSMMMO Başkanı'nın "Cumhurbaşkanı yasayı veto ederek mesleki sorunlara taraflarıyla çözüm aranmasının yolunu açmıştır. Hazırlanan yasa belli bir kesime yarayacaktı. Meslek örgütlerinin özerkliğine saldırı niteliğinde idi" mesajına tepki gösteren Abdulaziz Ural, "Verdiğiniz mesaj bir kere kendi içerisinde çelişkili. Bunun neresini düzelteceksiniz. Mesajda (İkiyüzlülerin kalenizi kuşatmasına izin verme) deniliyor. (Hangi kale? Ergenekon ile bağlantılı mı) diye sorasım geliyor. Sahip olduğunuz tek şey çekiçse, her şeyi çivi olarak görmeye başlarsınız" diye konuştu.

Mevcut yaklaşımların sadece mesleğe değil Türkiye'ye ağır bedeller ödetme potansiyeli taşıdığına vurgu yapan Ural, "Biz korku ve paranoya ile beslenen iktidar kavgası istemiyoruz. Ülkenin bütün enerjisi, zenginliği, ve refah arayışının bu uğurda tüketilmesini arzulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sorun çözme kabiliyetinin siyaset kurumu ve zemininin güçlenmesiyle mümkün olacağını kaydeden Abdulaziz Ural konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bundan sonra arzulanan, herkesin kendi sorumluluğunun bilincinde olarak bu potansiyeli çok iyi değerlendirmek suretiyle çağdaş standartların yakalanmasıdır. Bugün Mesleğimiz hak ettiği yerde değildir. Bu durum ekonomik çürüme, yolsuzluk, gelir adaletsizliği ve rantı beraberinde getirmiştir. İstanbul SMMM'yi siyasetten uzak sadece bir meslek odası olma çizgisine getirmeye kararlıyız. Grubumuz mesleğin ve meslektaşın gücünü etkin olarak kullanacağı bir yönetim vaat etmektedir. Odasından giderek uzaklaşan meslektaşımızı sevgi ve kardeşlik içinde bir araya getireceğiz. Meslektaşımızı odasıyla barıştıracağız." (BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title