Haberler

Merkez faizi düşürdü, dolar yükseldi! Siyasilerden art arda tepki geliyor

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın ağustos ayı faiz oranını 1 puan düşürerek yüzde 13'e indirmesi sonrasında dolar 18,12 seviyelerine yükseldi. Konu kısa sürede ülke gündemine otururken siyasi isimler tepkilerini paylaşım yaparak dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) ağustos ayına ilişkin faiz kararını açıkladı. Kurul, yılın sekizinci toplantısında aylardır sabit tutulan faizi yüzde 13 seviyesine indirdi.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bu kararın açıklanmasının ardından günlerdir 17,97'de sabit kalan dolar, 18 lirayı aşarak 18,11 seviyesine yükseldi. Siyaset dünyasının pek çok ismi ise bu karara tepki gösterdi.

"MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Twitter'dan yazdığı mesajında, "Türkiye Merkez Bankası, faizi 100 baz puan indirerek yüzde 13'e düşürdü. Milletin aklıyla da, cebiyle de alay ediyorlar! Yazık, çok yazık!" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın faizi düşürmesine siyasilerden ilk tepkiler

"ÜÇ HANELİ ENFLASYONA MERHABA DİYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise paylaşımında, "TCMB faizi 1 puan indirdi. Herkes gider Mersin'e biz gidiyoruz tersine. Tüm dünya para birimini korumaya çalışmak için faiz arttırırken biz yine faiz indirimine başladık. Bu politikanın sonucu yüzde 80 enflasyondu. Şimdi üç haneli enflasyona merhaba diyoruz" dedi.

Merkez Bankası'nın faizi düşürmesine siyasilerden ilk tepkiler

"ALEM GİDER MERSİN'E, MERKEZ GİDER TERSİNE"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Alem gider Mersin'e, Merkez gider tersine. Faizler 1 puan düştü. Dolar rekora koşuyor, Reel Faiz yüzde 50'yi geçti ne önemi var." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın faizi düşürmesine siyasilerden ilk tepkiler

"EKONOMİK BİR YANLIŞTAYIZ"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise tepkisini, şu sözlerle dile getirdi: "Daha önce de söyledim, yine söylüyorum; Ekonomik bir savaşta değiliz, Ekonomik bir yanlıştayız! #Dolar 18.12 TL"

Merkez Bankası'nın faizi düşürmesine siyasilerden ilk tepkiler

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (9)

HALİS ER:

Türkiye için güzel hainler için üzücü haber

70
232
yanıtYanıtla
Sinan YARALI:

Faiz düşürülüyor da Bankalarda kredi faizleri hala cok yuksek , bu işten ne faydamız oldu şimdi??

217
10
yanıtYanıtla
taner ipek:

Ya sen halksın seni takan sana soran mı var. Sus, otur, güdül halklığını yap

yanıt65
yanıt15
Teo Yüksel:

Biz zenginler kredi almadığımız için yüksek olsun fark etmez. Ben dolarım arttı mı altın fiyatları arttı mı ona bakarım

yanıt14
yanıt9
Hsn:

hükümetin faiz konusundaki eksiği faiz düşüşünü her alana yayamaması yoksa faiz düşüşü kesinlikle olmalı,muhalefet ekonomiyi faiz arttırarak düzelteceğini vaad ediyorsa boşuna sandığa gitmeyelim

67
48
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Sorun şu ; Merkez Bankası bankalara ucuza satıyor ama aynı iyiliği bankalar bize yapmıyor bankalar siyasi hareket ediyorlar tepkiyi millet verecek CHP yine hüsran

yanıt6
yanıt1
taner ipek:

Tepki: of be vurduk la bu sefer voleyi

21
6
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Merkez Bankası başkanını tebrik ediyorum ve özel bankalara yazıklar olsun ucuza para alıp üç dört kat fazlasıyla satıyorlar

16
9
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

Zamanında Berat ALBAYRAK faizi yükseltirsin dola düşer dediğinde de eleştirdiler faiz yükseltmekle bu iş olmaz diye, aynı adamlar gene konuluyorlar. kardeşim uyanın artık ülkemize uygulanan ekonomik yaptırımlar kime uygulansa iflas eder.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title