Haberler

Malatya'da ikinci el araç satışında fiyat ihlali

Güncelleme:

Malatya'da ikinci el araç satışı yapan galerici esnafı, ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır fiyatından fazla pazarlanması kuralının aksesuar-ekstra başlığı altında ek ödemelerle ihlal edildiğini belirtti.

Malatya'da ikinci el araç satışı yapan galerici esnafı, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır fiyatından fazla pazarlanması kuralının aksesuar-ekstra başlığı altında ek ödemelerle ihlal edildiğini söyledi.

Malatya'da ikinci el araç satışı yapan galerici esnafı, otomotiv sektöründeki stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele çerçevesinde Temmuz ayında tüm gerçek ve tüzel kişiler bireysel ve ticari ilanları çerçeveleyecek ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yürürlüğe giren uygulamanın aksesuar ve ekstralar başlığı altında ek ödemelerle ihlal edildiğini söyledi.

"3'ten fazla araç satışı düzenlemesi sektöre olumlu yansıdı"

Malatya Yeşiltepe Galericiler Sitesi esnaflarından Burak Özkan, bir yıl içerisinde 3'ten fazla araç satışının kabul edilmemesini içeren kararın sektöre olumlu yansıdığını kaydederek, "Geçtiğimiz günler ilgili bakanlık tarafından yapılan açıklamada ikinci el araçların liste fiyatının üstünde satılamayacağı açıklanmıştı. Bugün baktığımız araçlar liste fiyatlarının altında listeye ekstra fiyat isteniyor. Buda yasayı boşa çıkarıyor. Konu hakkında daha çerçeveli bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Başkan Göksel Levent ise, "Geçtiğimiz günlerde ilgili bakanlık liste fiyatlarının üzerinde fiyat yazılması için bir takım önlemler aldı. Bu önlemleri sonrası satış platformlarına ilan gönderenler liste fiyatını baz alarak fiyat yazdılar. Daha sonra ilanın açıklama bölümüne ekstra fiyatlar eklediler. 140-150 bin TL gibi paralar harcanmış gibi gösterilip fiyatı yine yükseltildi. Bu durumda sektörde durgun olan işleri iyice durgunlaştırmasına neden oldu. Vatandaşlar son düzenlemelerle ikinci elde fiyatlarının gerileyeceğini düşünürken, fiyatlardaki artış nedeniyle araç ihtiyaçlarını ertelemeye gitti. Satışlara ekstra fiyat yansıtılmasının önüne geçilmesi sektör açısından çok önemlidir" diye konuştu

Göksel, sektörün en önemli sorununun korsan satışı olduğunu da vurgu yaparak konu hakkında çerçeveli bir düzenlemenin yapılmasını beklediklerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Malatya Hukuk Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title