Haberler

KKTC'nin yerli otomobili GÜNSEL uluslararası otomotiv fuarında görücüye çıktı

Güncelleme:

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk yerli otomobili GÜNSEL, İngiltere'nin başkenti Londra'da otomobil severlere tanıtıldı. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "GÜNSEL 50 yıllık bir hayalin ürünü. Kurucu Rektörümüz Suat Günsel'in çocukluk hayali. Bu hayali biz 200'ün üzerinde mühendis ve tasarımcı ile 5 yıllık bir emeğin sonunda gerçekleştirdik." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geliştirilen yüzde 100 elektrikli otomobil markası GÜNSEL'in ilk modeli B9, Londra'da düzenlenen Elektrikli Araçlar Fuarı'nda (London Ev Show) yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde oluşturulan "Yakın Doğu Oluşumu" girişimiyle 2016 yılında çalışmalarına başlanan adanın ilk yerli otomobili GÜNSEL, fuarın girişinde dünyaca ünlü TESLA'nın araçlarının tam karşısında konumlandırıldı.

KKTC'nin yerli otomobili GÜNSEL uluslararası otomotiv fuarında görücüye çıktı

"50 YILLIK BİR HAYALİN ÜRÜNÜ"

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, GÜNSEL'in KKTC, Türkiye ve Türk dünyası için yepyeni fırsatlar sunacağını söyledi. Günsel, "GÜNSEL 50 yıllık bir hayalin ürünü. Kurucu Rektörümüz Suat Günsel'in çocukluk hayali. Bu hayali biz 200'ün üzerinde mühendis ve tasarımcı ile 5 yıllık bir emeğin sonunda gerçekleştirdik." dedi.

KKTC'nin yerli otomobili GÜNSEL uluslararası otomotiv fuarında görücüye çıktı

"TASARIMI TAMAMEN TÜRK DÜNYASINA AİTTİR"

Aracın pek çok parçasının Türkiye'deki tedarikçilerden sağlandığını aktaran Günsel, 40'ın üzerinde ülkeden 800 tedarikçi ile çalışıldığını belirtti. Yerli otomobil çalışmalarında elde edilen başarı nedeniyle dünyanın ilgisinin adaya yöneldiğine işaret eden Günsel, "GÜNSEL'in tasarımı, mühendisliği tamamen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Türk dünyasına aittir." diye konuştu.

KKTC'nin yerli otomobili GÜNSEL uluslararası otomotiv fuarında görücüye çıktı

"KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR"

Otomotiv sektörünün son dönemde küresel bazda büyük bir değişim ve dönüşümden geçtiğini vurgulayan Günsel, "Elektrikli otomobillerde kartların yeniden dağıtıldığı, oyunun tekrar başladığı bir dönemdeyiz. Bu açık kapıdan biz de KKTC olarak, tüketen değil üreten olarak dünyaya katma değer yaratan bir ülke olmayı hedefledik." ifadelerini kullandı.

Günsel, otomobilin 2022'nin son çeyreğinde Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tekno Park bünyesinde seri şekilde üretilmesinin planlandığını söyledi. Üretim hacmi hedeflerini de paylaşan Günsel, "İlk 20 bin (araç) ile üretime çıkacağız. Bunu talebe ve pazara göre artırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

yerli oto Londra Kıbrıs Haberler

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500

Yorumlar (3)

ender türk :

seni dünyada tanıyan tek ülke türkiye onamı satacaksın bu arabayı

9
34
yanıtYanıtla
bekir yapici:

her güzel olaydan gurur duyariz ama abartmamak gerekir montaj yapmakla marka yaratmak birbirinden cok farklidir

3
6
yanıtYanıtla
PALA BABA :

gelmiş yine montajcılar. adamlar öyle ya da böyle bişi elde etmişler, senin ülkende ne var? Hala alman'ın yahudi'nin kurduğu beyaz eşya fabrikalarında montaj yapıyorsun. tek üretebildiğin sac gövde, o da onların verdiği makina ile

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title