Haberler

Kızıl Deniz'deki çatışmalar nedeniyle parça tedarikinde gecikme yaşayan Tesla, Berlin'deki fabrikasında üretimi iki hafta durdurma kararı aldı

Güncelleme:

Tesla, Kızıl Deniz'deki ticari gemilere yapılan saldırılar ve nakliyat gecikmeleri nedeniyle Berlin'deki fabrikasında üretimi iki hafta süreyle durdurdu. İran destekli Husilerin saldırıları, Tesla'nın üretiminin 29 Ocak ile 11 Şubat tarihleri arasında büyük ölçüde durmasına neden oldu. Bu durum, küresel ticareti de etkileyerek şirketleri alternatif ve daha uzun taşıma rotalarını kullanmaya zorladı.

Kızıl Deniz'de ticari gemilere yapılan saldırılar nedeniyle parça teslimatlarında gecikmeler yaşayan Tesla'nın Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan fabrikasındaki bir çok üretimi iki hafta durdurma kararı aldı.

Kızıldeniz'deki nakliyat gecikmeleri, İran destekli Husilerin saldırıları nedeniyle, Tesla'nın Alman fabrikasındaki üretimin 29 Ocak ile 11 Şubat tarihleri arasında büyük ölçüde durmasına neden oldu.

Kritik nakliyat rotasındaki bu kesinti, şirketleri Güney Afrika'nın güney ucu etrafındaki alternatif ve çok daha uzun rotayı kullanmaya zorlayarak küresel ticareti etkilemeye başladı. Bu durum, Aralık ayında %1,3 düşüş gösteren küresel ticareti etkilemeye başladı.

Tesla, dünya çapında en çok satan ikinci elektrikli araba üreticisi olan bir şirket, "Kızıldeniz'deki deki silahlı çatışmalar ve Avrupa ile Asya arasındaki taşıma rotalarındaki kaymaların Grünheide'deki üretimi etkilediğini" belirtti. "Oldukça uzun taşıma süreleri, tedarik zincirlerinde bir boşluk yaratıyor."

Geçen ay, Tesla, Çinli rakibi BYD tarafından dünya çapında en çok satan elektrikli araba üreticisi unvanını kaybetti. Warren Buffett tarafından 2008'den beri desteklenen BYD'nin açılımı "Dreams Yapınız" anlamına geliyor.

Analistlerden Hargreaves Lansdown'un Susannah Streeter, Berlin'deki aranın "Tesla'nın üretim hedeflerine taze bir darbe olduğunu ve Çinli üreticilerden gelen şiddetli rekabetin ortasında geldiğini" söyledi. "Çin merkezli otomotiv devi Geely, Volvo ve Lotus'un sahibi, Avrupa'daki EV modellerinin teslimatlarında gecikme olacağını belirtti."

Kaynak: SonDakika.com / Ekonomi

Berlin İran Uluslararası İlişkiler Otomobil Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title