Haberler

Kayseri'de "serada topraksız çilek yetiştiriciliği"

Güncelleme:

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Develi ilçesinde bulunan çilek üretim sahalarını gezdi.

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Develi ilçesinde bulunan çilek üretim sahalarını gezdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, ilçede bulunan Soysallı Mahallesi'nde bulunan çilek üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, amaçlarının tarımsal işletmelere ve çiftçilere daha yakın olmak, üretimin her aşamasında onlara destek sunmak, onların talep ve isteklerini yerinde dinlemek ve projelerini çiftçiler ile ilin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirmek olduğunu belirtti.

Bu anlamda ziyaretleri ve karşılıklı diyaloglarla çok yol kat ettiklerini belirten Şahin, "Bugün de bu anlayışın bir sonucu olarak ilimiz çiftçisine önemli bir alternatif gelir imkanı sunan 'serada topraksız çilek yetiştiriciliği' konusunda gelinen noktayı yerinde inceledik. Burada 23 dekar büyüklüğündeki bir serada topraksız dikey üretim yapılmakta olup, üretilen çilekler piyasanın talepleri doğrultusunda pazarlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ülkenin şu an toplam çilek üretim miktarının yaklaşık 682 bin ton olduğunu aktaran Şahin, "Biz Kayseri olarak çilek fide üretimindeki liderliğimizi çilek meyvesinde de üst noktalara taşımak için çalışmalarımıza hız verdik. Çünkü ilimizin ülkemiz çilek üretimindeki payını artırmak istiyoruz. Ayrıca çiftçimiz ürün çeşitliliği ve alternatif gelir imkanları ile emeğinin tam karşılığını alacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Şahin Kayseri Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title