Haberler

Balıkesir'de Kuş Gribi Yayılıyor Kanatlı Hayvanlar Ölmeye Devam Ediyor

Güncelleme:

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kanatlı hayvanlar kuş gribinden ölmeye devam ediyor. İddiaya göre şu ana kadar 1,5 milyon hayvan telef oldu. Bölgede çiftlikler kapatıldı.

Balıkesir'in Edincik'in kırsal mahallesinde görülen kuş gribi virüsü üzerine karantina tedbirleri ile kanatlı hayvanların imha ve itlafı devam ederken, virüsün çevredeki tesislere de sıçradığı öne sürüldü.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Karantina bölgesi dışında bulunan bir tesiste çok sayıda tavuğun telef olduğu görüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüüğü yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüğü karantina bölgesine giriş ve çıkışlara izin verilmezken, jandarma ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bölgede güvenlik tedbiri alıyor.

1,5 MİLYON HAYVAN TELEF OLDU İDDİASI

Üreticiler büyük tedirginlik yaşarken, bazı üreticilerin iddiaları kafaları karıştırdı. Karantina bölgesi yakınındaki bazı çiftliklerin çalışanları ve üreticiler, 3 günde telef olan kanatlı hayvan sayısının ortalama 1 buçuk milyon civarında olduğunu öne sürdü. Kanatlı hayvan ve yumurta üretim çiftlikleri ve bazı depoların kapatıldığı öğrenildi.

ÇİFTLİK KAPATILIYOR

Karantina bölgesine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan bir bıldırcın çiftliği de kapatılıyor. Çiftlik yetkilisi, kuş gribi yüzünden bıldırcın yumurtası bile satamayacaklarını, aldıklarını, bu yüzden çiftliği ve şimdiye kadar hiç virüs bulaşmayan hayvanlarını satmaya çalıştığını bildirdi.

KARANTİNA SÜRÜYOR

Milyonlarca kanatlı hayvanın bulunduğu bölgede karantina tedbirleri uygulanmaya devam ederken, bölgedeki yetkililerden son durumla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Bandırma Edincik Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

ASGARİ ÜCRETLE KASİYER:

SAKIN PAKETLENİP MARKETLERDE UCUZA İNDİRİMLİ DİYE SATILMASINLAR. . . . BEN NELER GÖRDÜM LAAAAAA

26
1
yanıtYanıtla
Melike Mobil-IOS:

Bandırma hak ediyor bunu caminin yanında konser veriliyor orda konseri seyretmek için cami bahçesini dolduran bır yer orası hiç acımadım halkı da çok ukala ayrıca

9
16
yanıtYanıtla
durust beymobilWeb@haberler.com:

Erdogan zehirlemistir oyle degilmi chp liler

9
9
yanıtYanıtla
BAYTARmobilWeb@haberler.com:

BU İŞ DIŞ ÜLKELERİN KANATLI SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜME VE İHRACATI ENGELLEMEK İÇİN YAPMIŞ OLDUĞU BİR OYUNDUR.SİMDİYE KADAR DELİ DANA, KENE,KUS GRİBİ GİBİ HASTALIKLAR ÇIKARTARAK BUNU BAŞARMIŞLARDIR MİLYONLARCA HAYVANIMIZ TELEF OLMUŞTUR.DEVLETİN BU OLAYLARIN USTUNE GİTMESİ GEREKİYOR.

18
0
yanıtYanıtla
MALLARIN ,,KiRi,,ZEKATTIR:

Vücudun kirini sabunla cikardigimiz gibi, , mallarimizin kirlerinide zekatini vererek temizlemeliyiz, , aksi takdirde, , malimizin vasindan belalar, , eksik olmayacaktir. .

14
2
yanıtYanıtla
AK PARTİ GENÇLİK ÇALMA ÇIRPMA YOLLARI:

tavuk yiyen fakir fukara düşünsün

9
6
yanıtYanıtla
ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Hikaye yazık halkı kandırmayın secim yakın amerikayla neye karşı anlaştın şimdi amerikalardan koli koli ilaç gelir akp de yüzde 50 alır padişah olur sonra israil hayırlı olsun yeni toprakların

9
5
yanıtYanıtla
Veteriner HekimmobilWeb@haberler.com:

Ülkemizde o kadar çok zoonoz hastalık varken. Hükümetin veteriner hekim almama israrini anlamak mümkün değildir. Unutulmamalidir ki zoonoz hastaliklari ve hayvan kayiplarina yol açan ve ciddi maddi zararlara yol açan salginlari önleyebilecek tek meslek gurubu veteriner hekimligidir.

14
0
yanıtYanıtla
a:

paralelin işidir bukesin

9
4
yanıtYanıtla
kadir oflumobilWeb@haberler.com:

Sağlık bakanı hala ıstifa etmez. Neyse 7 haziran dan sonra hesabını verecektir.

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title