Haberler

İngiliz bakandan Türk İHA'larına övgü: Teknolojide geri kaldık

Güncelleme:

Savunma teknolojilerinde geri kaldıklarını söyleyen İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Türk İHA ve SİHA'larının sahadaki başarısını örnek gösterdi. İngiltere'nin artık savunma teknolojilerine liderlik edemediğini itiraf eden Wallace, yeterince yenilik yapamadıklarını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye'nin yeni nesil İnsansız Hava Araçlarının (İHA) sahada büyük etki yarattığını söyleyerek, Türk Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) üstünlüğünü örnek gösterdi.

Savunma Bakanı Wallace, İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünde (RUSI) yaptığı çevirim içi konuşmada, savunma bütçesinin artırılması kararının ardından kaynakların hangi alanlarda kullanılacağına dair açıklamalarda bulundu.

TÜRK, İHA VE SİHA'LARI SAHADA ÜSTÜNLÜK SAĞLADI

Wallace, Türkiye'nin İHA, SİHA Bayraktar TB2 ve hava savunma sistemlerini Suriye, Libya ve diğer yerlerde kullanmasının sahada üstünlük sağladığını vurgulayarak, Türkiye'nin yeni nesil SİHA'larını örnek gösterdi.

Türkiye'nin yeni nesil askeri teknolojilerinin, Suriye ve Libya gibi çeşitli yerlerde etkin olarak kullanıldığına işaret eden Wallace, İHA ve SİHA'ların yüzlerce zırhlı aracı ve hava savunma sistemlerini imha ettiğini vurguladı.

Wallace, Türkiye'nin dünyanın önde gelen yabancı askeri programlara erişiminin engellenmesinin ardından savunma sanayisinde yenilikler yaptığını belirtti.

'İNGİLTERE SAVUNMA TEKNOLOJİLERİNE LİDERLİK EDEMİYOR' İTİRAFI

Wallace, Türkiye'nin İHA, SİHA'larının İngiltere'nin artık savunma teknolojilerine liderlik edemediğinin örneği olduğunu itiraf etti.

İngiltere'nin savunma teknolojilerinde yeterince yenilik yapmadığına atıfta bulunan Wallace, Türk insansız hava araçlarının "düşmana gerçek zorluklar" yaşatma kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Wallace, İngiltere'nin, savunma bütçesinin kullanılmasında ve bazı eski askeri programlarda kesinti yapıp yapmama konusunda birtakım zor kararlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

"BAZI ASKERİ OPERASYONLARDAN VAZGEÇEBİLİRİZ"

Bazı askeri programlardan vazgeçebileceklerinin sinyalini veren Wallace, "Bazı zor seçimlerin yine de yapılması gerekecek. Ancak bu seçimler yeni alanlara, yeni ekipmanlara ve yeni çalışma yöntemlerine yatırım yapmamıza izin verecek. Bazen nitelik nicelikten veya mükemmel iyiden önce gelir." dedi.

Wallace, değişen küresel güvenlik sistemine tam olarak nasıl tepki vereceklerini geliştirmek için yaklaşımlarını belirlemek zorunda olduklarını söyleyerek, potansiyel düşmanların değişken, kendilerinin durağan ve öngörülebilir olduğu yorumunu yaptı.

Bakan Wallace, eski askeri teknolojilerin tamamen gereksiz olmadığının altını çizerken, yeni teknolojilerin her zaman işe yaramayabileceğine dikkati çekti. Wallace, savunma bakanlığı politikasının tehdit odaklı, proaktif ve sürdürülebilir hale geldiğini görmek istediğini aktardı.

Ayrıca, Wallace, devam eden savunma projelerini odaklanarak bunları geliştireceklerini ve bu kapsamda askeri istihbaratla iş birliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarasında çevrim içi yaptığı konuşmada, ülkesinde savunma bütçesini kısma döneminin artık sona erdiğine dikkati çekerek, savunma bütçesinin 4 yıl süreyle her yıl yüzde 10 artırılacağını bildirmiş, bütçe artışının 4 yıl içinde yaklaşık 16,5 milyar sterlin olacağını açıklamıştı.

Johnson, ek bütçenin uzay, siber savunma ve yapay zeka projelerinde de kullanılacağı bilgisini paylaşmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ben Wallace Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

yaw he he:

bence bu komık ahahahah yakınra uranyum bulucazaydfa koloni kurucaz meteor taşlarını bulup yakıp üretip 6 milyar yıl ötedeki galaxilere gidip bor vericez buğday alacaz ahah

1
7
yanıtYanıtla
Ya:

Bizden de yapılması kınaniyor

6
2
yanıtYanıtla
İsmail:

Türk mühendislerine ve bilim insanlarına güvenin (koronanın ilk zamanlarında solunun cihazını aynı mühendisler üreti ve uçan arabayı ve birçok proje ) Mühendisliğe ve bilime ne kadar önem verirsek her alanda (eğitimde ,sağlıkta ve günlük hayata ) kullanılan tüm cihazları ürete bilme katma değer yaratabilme yeteneğine sahibiz

7
1
yanıtYanıtla
Ali bilir:

Temmuz ayındaki haber ülkesini topa tutma diye bişey yok.iyi bi teknoloji demiş

5
0
yanıtYanıtla
Sedat:

Yalan söylüyor ingiliz, keşke bizde çıkarmak zorunda kalmasaydık bazi şeyleri

3
1
yanıtYanıtla
kaan:

calısan kazanir kim emek harcarsa başarı onundur oturana uyuyana tembellere hic bir sey yok hayatta boyle calisan herkesin parası var calismiyan ya borç ister ya dilenir turkiye ihalara cok daha gelistirip cok buyuk kazançlar sagliyacaktir bu ulkede caliskan yetenekli zımba gibi insanlar akillida üretken çok......

2
1
yanıtYanıtla
Tegra:

Türk toplumunu salak sanıyor bu hükümet bizde ınandık buna şimdi yaw hee hee

1
0
yanıtYanıtla
Hedehodu:

Atam ne güzel demiş zamanında. ''''İstikbal göklerdedir''''

1
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Hayır, geri kalmadınız. Sadece sizin ve ortaklarınızın sattıkları elektronik ve mekanik malzemeleri ve parçalarıyla başardılar. Anlayan anlar.

0
0
yanıtYanıtla
Alper:

Turkiye dunya lideri olmak zorunda. . amerika ne kadar teror orgutu varsa kendi kuruyor sonra o bolgelere baris getiriyorum diye isgal edip kaynaklarini caliyor ayni sekilde avrupada. . . dunyaya ahlaksizlik fuhsiyat ve her turlu sapik iliskiyi yayan yine bunlar. . internet araciligi ile tum dunyaya sapik hayat tarzlarini empoze etmeye calisiyorlar. . seytan bile bu kadar kotu olamaz. . . dunya o yuzden Turkler in inancli imanli yuksek ahlakli olanlari tarafindan yonetilmeli. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title