Haberler

İmamoğlu, yasal borçlanma sınırını aştığı iddiasına çok kızdı: Akıllarını başlarından alırım

Güncelleme:

İBB'nin yasal borçlanma sınırını aştığı yönündeki iddialara İmamoğlu'ndan çok sert yanıt geldi. Bütçe oyunu üzerinden milletin aldatıldığını ifade eden İmamoğlu, "Bütçe ne biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip, 3 ekmek yerine 5 ekmek için Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir bütçenin özeti. Gitsin ona baksınlar. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattındaSancaktepe istasyonuna kadar olan 4 bin 700 metrelik kısmının kazma işlemi tamamlandı. Sultanbeyli Veysel Karani istasyonuna kadarki bölümü kazmaya başlayacak Tünel Delme Makinesi (TBM) da çalışmasına başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hatta incelemelerde bulunarak TBM'lerin çalışmasına yerinde tanıklık etti.

İmamoğlu incelemeler sırasında Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ve finansmanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattıile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu'na AK Partililerin İBB'nin yasal borçlanma sınırını aştığı için projeye onay verilmediği yönündeki yorumları soruldu.

İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Ben 32-33 yıla yakındır o bölgede yaşayan birisi olarak bu hatla ilgili ilk vaadi hatırlıyorum. 2003'ün aralık ayıydı. 2004'te yerel seçim var. Bu vaadi; açsınlar AK Parti arşivlerinde var. O halka 'hemen seçimden sonra başlıyoruz' diye vermiş bir AK Parti hükümetinden bahsediyorum. AK Parti yerel yöneticilerinden bahsediyorum. Yıl 2004, aradan neredeyse 18 sene geçmiş. Ve bu hatta başlanamamış. Biz gelir gelmez çok öncelikli bir hat olarak bu işi ele aldık. Proje ve finansman sürecini tamamladık.

Ankara'daki bütün kurum ve kuruluşlarla irtibata geçti arkadaşlar. Bu yaklaşık 9-10 aylık bir iş.Buradan; masada nasıl bekletildiğini, nasıl kenara itildiğini ifade etmeyeceğim. O masalarda oturan insanlar ne yazık ki dün büyükşehirde bazı masalarda oturan insanlardı. O tarafına girmeyeceğim ama kişisel ihtirasın, kişisel kıskançlığın, yani İstanbul'a dair kıskançlığı olan bazı insanların bir hizmeti engelleme yönünde yaptığı kötülüğün bundan daha somut bir örneği olamaz. Bakın yaptığı kötülüğün bundan bunun içinde sayın bakanı kastediyorum, başka yöneticileri de kastediyorum.

"ZATEN GİDİYORLAR BARİ GÜZEL GİTSİNLER"

Hattın 3.5 milyon kişiyi ilgilendirdiğine dikkat çeken İmamoğlu "İstanbul'da yaklaşık dört kişiden birinden bahsediyoruz. Bu sürecin işletilmemesi, onay verilmemesi, yatırım planına alınmaması İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür. Ben buradan en üst tonda çağrımımı ve uyarımı yapıyorum. İstanbul halkına ihanet eden yöneticileri tek tek deşifre ederiz. Birazcık erdemli davransınlar. Birazcık halka dair sorumluluklarını üzerlerine alsınlar. İnsanlar belki haklarında güzel dualar ederler. Akıllarını başlarına devşirsinler. Zaten gidiyorlar bari güzel gitsinler.

"NE BÜTÇESİNDEN BAHSEDİYORLAR?"

Bu gün 100 liralık bütçemiz 200 lira olduysa paramız artmadı, gelirimiz artmadı. Enflasyonun yüzünden. Burada yapılan işlerin ortalama artışları yüzde 70-80-90. Yurt dışından TBM getiriyoruz diyor, Çin'den ya da Almanya'dan. Bunlar euro, dolar yada başka bir döviz cinsinden. Kimi aldatıyorlar, ne bütçesinden bahsediyor?

"AKILLARINI BAŞLARINDAN ALIRIM"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma izni yoksa niye borçlanmanın tarifinin altında olduğu bütçeyi üç ay önce onayladılar. Niye o zaman çıkıp 'borçlanmanız yok' demediler. Bütçe oyunu üzerinden bu milleti aldatamazlar. Bütçe ne biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip, 3 ekmek yerine 5 ekmek için Halk Ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir bütçenin özeti. Gitsin ona baksınlar. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekrem İmamoğlu Haberler

500

Yorumlar (30)

rap düelloları:

Harbi bu kendini baya bişey zannetmeye başladı...

127
57
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

SORUYA CEVAP VEREMEDİĞİ İÇİN SEÇMENİNE ŞİRİN GÖZÜKME ÇABALARI, ARTIK MİLLET YEMİYOR. BÜYÜK BİR AYMAZLIK İÇİNDE SİYASİ MANEVRA

109
43
yanıtYanıtla
mustafa Can:

Ne zaman acaba hizmetten bahsedecek. Belediyeyi yönetemeyen ülkeyi yönetebilir mi

103
46
yanıtYanıtla
N. Harp:

Vay Spekulatius konusdu hele bi durun bakalim...cok tokunmus ...hani senin öz kaynaklarinla yapacaktin...ne oldu? Bi AKP projelerini brak senin projen nirde ...??

100
38
yanıtYanıtla
OKUR:

herzamanki gibi konuyu sulandırıp algı yapıyorsun başkan,,sen sana isnat edilen iddaalara cevap vereceğine akıllarını alırım diye tehdit ediyorsun,.

85
42
yanıtYanıtla
nç senhkfulıç Akay:

laf laf laf başka icraat yok

85
39
yanıtYanıtla
Fatih :

hele şuna bak hele.

84
37
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Hala ekmek büfeleri diyorlar ya. Aç da izle biraz izle. vaktinde gelmesi gereken ekmekleri, 1-2 saat sonra getirirsen büfeye ne olur? haliyle kuyruk olur değil mi? Ama yok siz anlamıyorsunuz işte. Sonra da gelip burada algı peşindesiniz. Ama yok sizin tüm algılarınızı burada ifşa edeceğim. O ekmekler, gelmesi gereken saatte gelmiyor ey halk. Açın izleyin. Ben demiyorum. Büfe sahipleri kendileri söylüyorlar!

yanıt51
yanıt34
Bilir Kişi:

Evet o kadar uzun kuyruklar oluşmuyordu, çünkü yeterli miktarda ekmek üretip, dağıtımı zamanında yapılıyordu BÜFELERE. Önceki dönemde 2 - 3 m üretim kapasitesine çıkıyorken 900 binlere düşürdünüz. Buna da yalan dersiniz tabi. Sizi gidi ahlak yoksunları sizi. Çöktü çöktü. Azıcık icraat gösterin icraat. Ne oldu Megabüs projesine? Ne oldu baştan yapacağı yeni metro hatlarına? ne oldu trafiğe çözümleri? Ne oldu ulaşımdaki komik rakamlara? kiptaş kurasında bile hile yapıyorsunuz be arsızlar!

yanıt16
yanıt7
Şerafettin Şeker:

algı başka bişi bilmiyor sıfır hizmet ak partinin yarım kalan metroları bile gömdün ve sen kimi tehdit ediyon akkını alırım diye işin sadece konuşma icraat sıfır sen özerk değilsin öne bütçe ile ne yaptın musluk açılışı temel atmama ve ekmek üretimini algı için yüzde 50 düşürmek bunu halk biliyor sallama din kardeşi

77
38
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title