Haberler

Harvard'a ders olmuştu! Türkiye'nin 27 yıllık dev holdingi EGS iflas etti

Güncelleme:

Küresel kriz nedeniyle Türkiye'de iflas bayrağını çeken firmalara bir yenisi daha eklendi. İzmir İflas Müdürlüğü, 27 yıl önce kurulan Türkiye'nin dev holdingi EGS'nin iflas ettiğini açıkladı. Şirketin hızla büyümesi dünya genelinde de ses getirmiş, bir dönem Harvard Üniversitesi'nde ders ve tez konusu olmuştu.

İzmir'de 1997 yılında İzmir ve Denizli merkezli 99 tekstil şirketi tarafından ortak dış ticaret yapılması için kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi iflas etti.

2001 KRİZİNDEN ETKİLENEREK SORUNLAR YAŞADI

1997 yılında aralarında Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu'nun bulunduğu çok sayıda iş insanı tarafından kurulan EGS Holding kendi adıyla bir banka da kurarak banka sektörüne girmişti. Ancak hızla büyüyen holding 2001 yılındaki krizden etkilenerek mali sorunlar yaşadı.

YATIRIMCILAR MAĞDUR OLDU

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), 2001 yılında EGS Bank'ın TMSF'ye devredilmesi kararı aldı. Ardından EGS Holding şirketlerinin yönetimi de fona geçti. EGS Holding'in çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları uzun bir süre anlaşma yapamadı. 2000 yılında halka arzı gerçekleştirilen EGS Holding'in küçük ortaklarının ve EGS Holding'in borsa hisselerini alan yatırımcılar ise mağdur oldu.

HARVARD ÜNİVERSİTESİ'NDE DERS KONUSU OLDU

Şirketin hızla büyümesi bir dünya genelinde de ses getirmişti. Bir dönem Harvard Üniversitesi'nde ders ve tez konusu olmuştu.

İFLASIN VERİLDİĞİ AÇIKLANDI

EGS Holding'in tasfiye işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İflas Müdürlüğü holdingin iflasının verildiğini açıkladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Harvard Üniversitesi Türkiye Dünya İzmir İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (15)

haksız mıyım:

2001 krizinden sonra iflas süreci başlamış. eğer öyle olmasaydı şimdi başlardı yandık, bittik, kül olduk falan diye. tamam şimdi çok iyi değiliz ama iyiye gidiyoruz. kredi notumuz birkaç gün önce, 12 sene sonra ilke kez Fitch tarafından yükseltildi mesela. umutsuz değiliz.

66
330
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Haberi iyi oku ve yorumu öyle yap.. 2001 yılında TMSF ye geçmiş ve şirketlerde fona devredilmiş.. ve 2024 te iflas ettiğini açıklamış.. yönetmeyen TMSF değil mi?

yanıt174
yanıt15
haksız mıyım:

2001 KRİZİNDEN ETKİLENEREK SORUNLAR YAŞADI. bunu büyük puntolarla, kalın harflerle yazmışlar hamit. başka söze gerek var mı? 2001 yılındaki kriz firmayı iflasa sürükleyince tmsf el koymuş

yanıt24
yanıt93
Mehmet Vatandaş:

2001 e kadar üniversitelerde okutulacak kadar hızla büyümüş, iflas süreci 2001 krizinde başlamadı bir çok şirket gibi olumsuz etkilendi iflas süreci tmsf ye devredildikten sonra başlıyor. İyi değiliz ama iyiye gidiyoruz lafının açıklaması olamaz demek ki 22 yıldır aynı iktidar ile boşa kürek çekmişiz

yanıt94
yanıt19
Arslan Yardımcı:

Haksızmıyım sen trol falanmısın Her haberin altında bir yorumun var

83
13
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

heee, sana neresi battı?

yanıt7
yanıt49
Dallas Giyim:

Vurdi,vurdi,vuruldi.

24
38
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Yaş 5 mi?

yanıt56
yanıt5
Bünyamin Kavak:

Büyük balıklar küçüklere gel birleşip tek balık olalım dedi, kendilerinin birazı küçüklerin herşeyi büyük balığın eşit parçaları oldu, ardından balığı okyanusta bu balık harcandı, küçükler herşeyini kaybetti büyükler denizin yegane hakimi oldu. Bu nasıl?

38
11
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Sakin bünye

yanıt1
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title