Haberler

Hakkında "Köylü şampiyon" manşetleri atılan Oruç Baba İnan bakan yardımcısı oldu

Güncelleme:

2000 yılında köyünde harman yaparken ÖSS birincisi olduğunu öğrenerek tüm Türkiye'nin "Köylü şampiyon" başlıklarıyla tanıdığı Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre bakanların yardımcıları belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın yardımcıları Ahmet Yozgatlıgil, Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba İnan ve Zekeriya Çoştu olarak belirlendi.

Hakkında 'Köylü şampiyon' manşetleri atılan Oruç Baba İnan bakan yardımcısı oldu

"KÖYLÜ ŞAMPİYON" DİYE MANŞET ATMIŞLARDI

Bakan yardımcıları arasında yer alan isimlerden Oruç Baba İnan farklı bir yönüyle ön plana çıkıyor. Oruç Baba İnan, 2000 yılındaki üniversiteye giriş sınavlarıyla adını tüm Türkiye'ye duyurmuştu. Oruç Baba İnan'ın ÖSS'deki başarısı gazetelerin manşetlerinde geniş yer bulmuş ve "Haberi harman yaparken aldı" , "Köylü Şampiyon" , "ÖSS şampiyonu tarladan çıktı" şeklinde başlıklar atılmıştı.

Hakkında 'Köylü şampiyon' manşetleri atılan Oruç Baba İnan bakan yardımcısı oldu

ORUÇ BABA İNAN KİMDİR?

2000 yılındaki üniversiteye giriş sınavlarında birinci olarak Türkiye'ye adını duyuran Oruç Baba İnan da, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü dereceyle tamamladı. Üniversite eğitiminin arından Yıldız Holding'te pazarlama biriminin ardından üst düzey görevler üstlendi.

Hakkında 'Köylü şampiyon' manşetleri atılan Oruç Baba İnan bakan yardımcısı oldu

Özel sektör kariyerinde Konya Şeker Torku'nun Genel Müdürlüğü ve Turkcell Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü görevlerinde başarılar elde eden İnan, kamuda da Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevinde deneyim kazandı. İnan, 2020 yılından bu yana Kastamonu Entegre A.Ş.'de CEO Yardımcısı olarak görevini yürütürken, son kararname ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Oruç Baba İnan Türkiye Baba Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Cengiz:

Liyakat önemli değilki AKePe için mutlaka iç içe geçen birşey vardır

63
889
yanıtYanıtla
Vahdettin Yıldız:

ÖSS birinciliği elbette liyakat için tek başına yeterli değil.Ama Cengiz Bey! Sizde Oruç Baba' nın liyakati ile ilgili bir bilgi var mı? Yoksa siyasi saikle peşinen muhalif olduğunuz partiye bir girdirme mı?

yanıt2
yanıt1
yakup dündar:

kurtulun artık bu paranoyalarınızdan

yanıt3
yanıt1
Mehmet Akkın:

hangi cemaat üyesi aceba yeni moda olan cemaatmesubumu

62
666
yanıtYanıtla
Cem Ergül:

Çokmu mühim işini iyi yapması yetmezmi

yanıt664
yanıt11
Ali KRCOGLU:

helal olsun türkiyenin gururu yeni görevide hayırlı olsun inşallah

442
18
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Adam Turkiye icinde birinci disarda degil bu her yil olan birsey iki sinavin sayisal ve sozelinde birinci olan dehalarda mevcut

yanıt9
yanıt291
Murat Bulut:

Çok iyi tanırım o yıllarda görev yaptığım karakola bağlı bir köydendi kendisi. Kızım bebekti o zaman Ailesi kızıma çok süt verdi. Tebrik ediyorum kendisini. Ailesine de çok selamlar..

332
14
yanıtYanıtla
Alaaddin:

Hadi bakalım alın size "KIRSAL KESİMDEN" bakan yardımcısı. Siz küçümseyin! Reis bakan yardımcılığına atasın!

100
30
yanıtYanıtla
Deniz Erol:

Kim küçümsemiş ki? Senin bilinçaltında öyle birşey varmış ki kucumsemisler diyorsun. Adam emeğinin hakkıyla kazanmış gelmiş oralara. Neden kucumsensin ki? Öyle birşeyin aklından geçmesi bile hangi niyet ve zihniyette olduğunuzu gösteriyor..

yanıt1
yanıt2
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title