Haberler

Hayat pahalılığı nedeniyle yüzlerce kişi sokağa çıktı! Gana Merkez Bankası Başkanı'nın istifası isteniyor

Güncelleme:

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Gana'da muhalefetin çağrısıyla yüzlerce kişi sokağa çıktı. Hayat pahalılığına tepki gösteren protestocular, Merkez Bankası Başkanı Ernest Addison'un istifasını istedi.

Gana'da ana muhalefet partisi milletvekillerin çağrısıyla başkent Akra'da bir araya gelen yüzlerce protestocu, artan ekonomik sıkıntı ve hayat pahalılığına karşı gösteri düzenledi. Protestocular, "Gana Merkez Bankası şimdi iflas etti" sloganları atarak, ülke ekonomisinin kötü yönetildiğini ve Gana Merkez Bankası Başkanı Addison'un görevden alınması gerektiğini savundu.

Gana Merkez Bankası Başkanı'nın istifası isteniyor

MERKEZ BANKASI'NA GİTTİLER

Dilekçe sunmak üzere Merkez Bankası başkanlık binasına gelen protestocular, banka yetkililerinin Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileriyle toplantıda olduğu bilgisini aldı. Meclisteki Azınlık Lideri Cassiel ATO Forson, dilekçe sunmak için geri geleceklerini belirtti.

Gana Merkez Bankası Başkanı'nın istifası isteniyor

VERGİ ARTIŞLARINA GİTTİLER

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve artan kamu borcuyla mücadele eden Gana'da hükümet, gelirleri artırmak amacıyla vergi artışları gibi tedbirler uygulamaya koymuştu.

Gana Merkez Bankası Başkanı'nın istifası isteniyor

TEKRAR IMF'İN KAPISINI ÇALDILAR

Gana 3 yıl önce IMF programından çıkmış ancak son zamanlarda yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle tekrar IMF ile 3 milyar dolarlık kredi anlaşması yapmıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Gana Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title