Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan en düşük emekli maaşının 7.500 liraya yükseltilmesine ilk yorum: Açlık sınırının altında bir rakam

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılmasıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Siz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapıyorsanız ona paralel daha fazla prim ödeyenlerin de aylıklarını ona göre artırmanız lazım. 7 bin 500 lira düşük tabii açlık sınırının altında bir rakam. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok. Bu az bir para." ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Halk Tv canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekli maaşlarının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılacak olmasıyla ilgili konuştu.

"BU AZ BİR PARA"

7 bin 500 liranın hala açlık sınırının altında bir rakam olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Siz en düşük emekli aylığını 7500 lira yapıyorsanız ona paralel daha fazla prim ödeyenlerin de aylıklarını ona göre artırmanız lazım. Yani 100 lira yatırana diyelim ki yüzde 70 zam yapıyorsanız, 500 lira yatırana da 500 lira üzerinden yüzde 70 zam yapmanız lazım. Adalet bunu gerektiriyor. Prim ödeme gün sayısı olarak daha düşük prim yatıran daha düşük aylık alır. 7500 lira düşük tabii açlık sınırının altında bir rakam. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok. Bu az bir para.

"5-6 BİN LİRA DUL VE YETİMLERE VERİLMESİ LAZIM"

Asıl kamuoyunun göz ardı ettiği, unutulan dul ve yetimler. Dul ve yetimler için ne kadar artırdılar? Dul ve yetim aylığı şu şekilde oluyor. Emekli vefat ediyor. Emekli aylığı 3 kişi arasında bölüşüyor. Aylık 300, 500, 800 lira alan var. Bunlarla bir insanın geçinme şansı yok. Onları ne kadar artırdılar? O rakamları da gizliyorlar. Onları da açıklamaları lazım. Onlara da hiç değilse 5-6 bin lira dul ve yetimlere verilmesi lazım."

NE OLMUŞTU?

En düşük emekli maaşına zam yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun." demişti.

YÜZDE 36'DAN FAZLA ZAM

Düzenleme sonrası 5 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkacak. Böylece emekli aylıklarına yüzde 36,4 oranında zam yapılmış olacak.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Politika Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (30)

Ercan akdeniz:

Ülkeyi İMF ye teslim edecek bu Kılıçdaroğlu, gene 80 yıl emperyalizmin prangalarından kurtulamayacağız gibi...

55
45
yanıtYanıtla
baris koc:

emekliye ozurluye fakire belediyemiz her turlu imkani vercek..su bedava elektrik bedava..hepsini gectik akbil bile vermedin kemal bol keseden atma ..

54
39
yanıtYanıtla
Orhan Öztürk:

CHP ankara büyükşehir belediyesi de belka çalışanlarına şu enflasyonda açlık sınırında maaş vermekte.SAYIN GENEL BAŞKAN.

60
19
yanıtYanıtla
can erdemir:

Hiç yoktan iyidir. Haziranda %100 zam gelirse dolar sabit kalırsa emekli rahata kavuşur.

40
29
yanıtYanıtla
Mutlu Mesut:

Ben hesap uzmanıyım demişti ya gerçekten öyle. SGK'yı nasıl batırdığı anlaşıldı :)

39
27
yanıtYanıtla
Sade Vatandaş:

Saçmalama, iyi araştır. AKP beyanlarını duyup duyup buralarda konuşmayın. SGK şuan da batık!

yanıt3
yanıt8
M T:

40 yılda bir doğruyu söyledi benim pirimim asgarî ücretin oldukça üstünde yatıyor bana en düşük emekli maaşının %50 fazlası bağlanacakken şimdi görünen ücret aynı aramızda 200 ün biraz üzerinde fark kaldı şimdi Adalet neresinde??

yanıt12
yanıt10
DOĞAN KEMER :

emekli maaşı ortalama geçim standartı olan 20000tl ve üzeri varmı bu maaşı verecek yiğit,yok o zaman hepinize koca bie sıfırrrrr

35
8
yanıtYanıtla
elif yildiz:

Kendi napıcak acaba? Eskiden SSK yı batıran kılıçdaroğlu. Ahh gençler saf gençler sadece sizi kandırabilir bu koltuk sevdalısı paragözler

20
11
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Milletvekilleri maaşı memur maaşı seviyesine getirilmeli ki, gerçek Vatanseverler Milletvekili olsun, Menfaatçiler değil..

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title