Haberler

Elon Musk, insansı robotu Optimus'u dünyaya tanıttı

Güncelleme:

Teknoloji dünyasına getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren elektrikli otomobil devi Tesla, bu kez de insansı robotu ile şaşırttı. Şirket tarafından geliştirilen robot, gerçekleşen Tesla AI Day'de tüm dünyaya sunuldu. Optimus adı verilen prototip, insansı hareketleri ile şaşkınlık uyandırdı, etkinlik sırasında sahnede kalabalığa el sallayarak yavaş yavaş dans etti.

OTesla'nın insansı robotu cuma gecesi gerçekleşen Tesla AI Day'de görücüye çıktı. Şirkete göre; şimdilik sadece kaba bir prototip olsa da robotun hareketleri görenleri hayrete düşürmeye yetti.

İNSANSI ROBOTUN ADI: OPTİMUS

Teknolojik gelişmeler son hızıyla ilerlemeye devam ederken pek çok insan yaşanan gelişmelere ayak uydurmakta güçlük çekiyor. Robot teknolojisi ve yapay zeka alanlarında başı çeken Tesla ise insansı robotu ile şaşırttı. Dünya çapında ürettiği elektrikli araçlarla dikkat çeken Tesla, bir süredir üzerinde çalıştığı robotu "Tesla AI Day" adını verdiği etkinlikte tanıttı. Robotun adının Optimus olduğu öğrenildi.

Elon Musk, insansı robotu Optimus'u dünyaya tanıttı

EL SALLAYIP DANS ETTİĞİ ANLAR MERAKLA İZLENDİ

Optimus sahneye çıkarak seyircileri selamladı. Daha sonra ise dans etmeye başladı. Bu gösterinin ardından Tesla CEO'su Elon Musk izleyenlere dönerek"Robot aslında size gösterdiğimizden çok daha fazlasını yapabilir" dedi. Musk'ın bu açıklamasının ardından insansı robotun bir kutuyu kaldırırken ve bir bitkiyi sularken gösteren video izletildi.

Elon Musk, insansı robotu Optimus'u dünyaya tanıttı

Musk, konu hakkında yaptığı açıklamada robotu mümkün olan en kısa sürede yüksek hacimli ve düşük maliyetli yapmayı planladığını ifade etti. Ayrıca "Optimus çok yetenekli bir robot olacak şekilde tasarlandı, ancak bir arabadan da çok daha ucuza mal olması bekleniyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Elon Musk Haberler

500

Yorumlar (1)

Nazlı Muhip:

Halimizden memnunuz kimse aç değil çıkar robotunun tapusunu

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title