Haberler

Siirt'in Kurtalan ilçesinde sürekli meydana gelen elektrik kesintisinin nedeni kaçak hat çıktı

Güncelleme:

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, görevlileri, mahallede sık sık meydana gelen elektrik kesintisi nedenini araştırdıkları sırada kesintilerin 2 eve yer altında çekilen kaçak hattan kaynaklandığı tespit etti.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), dağıtım bölgesinde kaçak elektrikle mücadelede kapsamında uydu, drone, termal kameraların yanı sıra yer altı kablolarına olası müdahalelerde ise güç kablosu test cihazlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Sorumluluk bölgesindeki Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Garzan Mahallesi'nde sık sık elektrik kesintisinin ihbarını alan DEDAŞ görevlileri, mahalleye gelerek inceleme yaptı. Ekipler, arıza yaşanan yerlerde teknolojik imkanlardan yararlanarak kayıt dışı kullanım olup olmadığını araştırırken, kaçak elektrik kullanmak amacıyla yer altına çekilen hat tespit etti.

KESİNTİLERİN NEDENİ KAÇAK HAT ÇIKTI

Yapılan incelemede kaçak çekilen hattın 2 konutun enerjisini sağladığı ve elektrik kesintilerinin çekilen kaçak hattan kaynaklandığı belirlendi. Yer altına çekilen kaçak hattın iptal edilmesiyle mahallede elektrik kesintileri de sona erdi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde sürekli meydana gelen elektrik kesintisinin nedeni kaçak hat çıktı

KAÇAKLA MÜCADELEDE TEKNOLOJİ ETKİSİ

DEDAŞ Siirt İl Müdürü yer altına kaçak hat çekenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, kayıt dışı tüketimleri artık teknolojik imkanlar sayesinde çok daha rahat tespit edebildiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Dicle Elektrik Dağıtım Kurtalan Siirt Haberler

500

Yorumlar (47)

fasafiso:

Batıdakiler extra kayıp kaçak ödesin doğudakiler beleş kullansın ondan sonrada devlet bize bakmiiyir

43
10
yanıtYanıtla
MURTAZA:

Şu yoruma olumsuz vermişler ondan sonra bizi neden hakir görüyorsunuz derler sen kendi içindekini temizleme gel burada doğruyu söyleyene kız. Bir ırk kötüleniyorsa kendine bakacak neden diye, bizim övdüğümüz imrendiklerimize bak ne fark var diye. banane senin dininden ideolojinden ahlakın yok daha önce. Bir de ayrılmak isterler, 2 günde açlıktan ölürler sömürü toprakları olurlar, dönmek için yalvarırlar.

yanıt10
yanıt0
hakkını isteyen adam:

bunlara göz açtırana hakkımı helal etmem. yüklenin kapatın kaçakçıları biz enayi miyiz veriyoruz para

45
1
yanıtYanıtla
Oozn:

hemde ne enayisiniz daha hala uyanmadınız :D

yanıt10
yanıt10
KAZIM AGA GELI:

BU KIROLARA IDAM SART

24
17
yanıtYanıtla
müslüman:

SORSAN MÜSLÜMANIM DER. . YAZIK. . .

30
1
yanıtYanıtla
gerçekleri konuşan ülkücü:

kaçak elektrik kullanmak kürde helal türke haramdır

22
8
yanıtYanıtla
ülkücü:

YALANMI. . .

yanıt8
yanıt3
POYRAZ36:

kaçak elektrik giderini normal vatandaşlardan almasalar. elektrik dağıtım şirketlerinin üzerine bıraksalar onlar da kaçakla daha iyi mücadele ederler. adamlarda kayıp olmadığı için uğraşmıyorlar. kaçağın tutarını vatandaştan alıyor ne de olsa

27
0
yanıtYanıtla
MÜHENDİS:

Haram zıkkım olsun Hırsızlık yap ibadet et yarabi beni af et diye Utanmadan hangi yüzle af istiyorsunuz

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title