Haberler

Düzenli Vergi Ödeyen Mükellefe İndirim ve Yeşil Pasaport Geliyor

Güncelleme:

Vergisini düzenli ödeyen vatandaşların ödüllendirmesi için vergi indirimi ve yeşil pasaport verilmesi konusunda çalışmalar yürütülüyor.

Vergisini düzenli ödeyen vatandaşların ödüllendirilmesi için kendilerine gelen talepleri değerlendirdiklerini ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalar yürüttüğünü belirten AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, vergisini düzenli ödeyen mükellefler için vergi indiriminin gündemde olduğunu belirtti.

"Vergisini ödeyemeyen esnaflarımızın ödemelerini kolaylaştırmak için düzenlemeler yapılıyor. Bu çerçevede faizler affediliyor, taksitler halinde ödeme kolaylığı getiriliyor. Bu durumda vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar mağdur duruma düşmüş oluyorlar" açıklamasında bulunan Yurttaş, esnaf ve iş adamları derneklerinin kendilerinden talepte bulunduklarını söyledi.

VERGİDE İNDİRİM VE KOLAYLIK

Yurttaş, "Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüştük ve bürokratlara bu konuda bir düzenleme yapılması konusunda talimat verdi. Bundan sonra vergisini ödeyen vatandaşlarımıza vergi ödeme kolaylığı sağlanacak, vergilerinde kısmi de olsa bir indirim söz konusu olacak. Denetlemeleri daha esnek hale getirilecek. Bir vergi sicili oluşturuluyor, vergisini ödemeyen vatandaşlarımız daha yakından takip edilecek" dedi.

YEŞİL PASAPORT TALEPLERİNE SICAK BAKILIYOR

Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerin ödüllendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yurttaş, "Maliye Bakanlığımız adım attı. Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın yeşil pasaport ile ilgili talepleri var. Pasaport kanunda düzenleme yapılması konusunda da bir teklif vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Muzaffer Yurttaş Ak Parti Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

insanlık:

hiç memuru düşünen var mı torba yasada

2
12
yanıtYanıtla
HUSEYIN:

Bazı Esnaflarımız cıkmazın icerisinde vergisini borcunu odeyemiyor, zaten durumu iyi olsalardı vergilerini oderlerdi. Durumu duzgun esnaflar vergisini oduyor mukafat alsınlar tabii ama vergi affınada karsı Cıkmasınlar,

5
2
yanıtYanıtla
ödül avcısı emekli:

Sevgili devletim 36 yıl o nurlu uğurlu elleriyle daha ben maaşıma el sürmeden vergisini aldı. Yani hiç vergi kaçırmadım. Şimdi emekliyim, ödülümü istiyorum.

6
1
yanıtYanıtla
serdarmurat58ulu@mynet.com:

Vergi iadesi için alışveriş yapmadan, konu komşu esnaftan hiç fatura ve fiş alıp kullanmadınız mı?

yanıt0
yanıt0
Hidayet DUVARCI:

Nihayet. Şimdiye kadar hep vergisini ödemeyenler, ''AF'' ile ödüllendiriliyorlardı. Geç de olsa dürüst insanlara ödül vermeyi düşünmek iyi bir şey. Umarım çok uzun süre düşünmezler de en kısa zamanda bu ödülü yasalaştırırlar.

4
1
yanıtYanıtla
ALIŞTIK:

DAĞ YİNE FARE DOĞURDU....

3
1
yanıtYanıtla
Demir:

İçine ettiniz devletin de vergi sisteminin de. Bari artık fazla kurcalamayın da sizden sonra gelenler daha kolay düzeltsin

1
3
yanıtYanıtla
Angin Kan:

VERGI ÖDEMIYORUM

1
1
yanıtYanıtla
veli:

aman ne güzel pasaportu yeriz artık....elektrik parasını ödemez olay çıkarırlar vergi vermezler....süper memleket...

0
0
yanıtYanıtla
van mınut:

bır kılo hıyar verselerdı odul dıye yerdık enazından karnımız doyardı.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title