Haberler

Güne düşüşle başlayan dolar 7,33'ten işlem görüyor

Güncelleme:

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 7,33'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 8,72'den, sterlin ise 9,74'ten alıcı buluyor.

Dün, en düşük 7,3100 en yüksek 7,3818 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,14 değer kaybıyla 7,3594'ten tamamladı. Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 7,3370'ten işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,4 artışla 8,7290'dan, sterlin/TL de yüzde 0,3 değer kazancıyla 9,7465'ten satılıyor. Analistler, yurt içinde ekonomik güven endeksinin ağustosta bir önceki aya göre yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine yükseldiğini belirtti. Yurt dışında ABD'de kişisel gelir ve harcamalar başta olmak üzere açıklanacak yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, Jackson Hole toplantılarında bugün İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'in konuşma yapmasının beklendiğini söyledi.

DOĞU AKDENİZ GELİŞMELERİ GÜNDEMİN ODAĞINDA

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarında para politikası stratejisinde değişikliğe gidildiğini ve bankanın "ortalama" yüzde 2 enflasyonu hedefleyeceğini duyurduğunu ifade etti. Fed'in yeni enflasyon hedeflemesi ile ilgili tartışma ve analizlerin piyasaların gündemini uzun bir süre daha meşgul edeceğini vurgulayan analistler, Jackson Hole toplantısından gelecek haberler ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Michael Jackson Merkez Bankası Sterlin Haberler

500

Yorumlar (11)

Sivaslı ibocan:

Piyasayı anlamış değilim, adamın reno arabası vardır , satar mercedes alır. . . !! Görenler vay be mercedese biniyor derler , mercedesi elden çıkarır tekrar renoya biner ; vay ve adamın durumu iyi değil mercedesi bıraktı. . . Öncesi belli ise aşırı yükselme ve düşme nedir ki. . ? Değeri piyasa şartlarında olması halidir. .

2
1
yanıtYanıtla
Develuasyon:

Yok aga buna gizli develuasyon derler.

yanıt0
yanıt0
sefir:

masallah doların atesi baya sonmus

2
0
yanıtYanıtla
Mert kara:

Dolar dusmesi icin Guven istikrar ve uretim gerekir.Malesef 3 de zayif.

2
0
yanıtYanıtla
Sancez:

Ya ya çok düşmüş gerçekten , andavallar

2
0
yanıtYanıtla
Gözlem:

Çok eski bir Türk filmi vardır. Adı: ''Bataklık damın kahpesi Aysel. '' Filmdeki Aysel''in her kim karşısına çıkarsa, '' Vah yavrum vah '' diyerek hikayesini dinler. Başına getirilmedik iş kalmaz. Kadının hikayesi uzadıkça uzar, vah yavrum vah! diyenlerin sayısı da artar da artar. Türk ekonomisinin hali de, Aysel''in hikayesi gibi, aynı sonla bitiyor. Çok sağlam bir ekonomimiz var, uçtuk, uçuyoruz. Milli gelirimiz şahane. Ancak sonuçta söylenecek söz '' vah yavrum vah ''

1
0
yanıtYanıtla
DEVELUASYON:

Hayırlı olsun, buna gizli develuasyon derler

1
0
yanıtYanıtla
TRET:

7. 30 DA DESTEK NOKTASI VAR. 7. 3337 DEN 7, 3328 E DÜŞMÜŞ. BUNU DA HABER YAPMIŞSINIZ. PESSS!

1
0
yanıtYanıtla
cakra:

hahaha baya atesi sonmus yaa evet 7 33 7 40 okursa ne yapariz ulan romanya makedonaya bulgaristan bile parasi degerlendi adamlar turkuyeye tatile geliolar sakamisinz siz ...

0
0
yanıtYanıtla
osman kartal:

devlet iyilik yaptığını zannederek 5-7. 5-10-25 bin tl kredi verdi herkes altın dviz ve telefon gibi lüks ürünler aldı bu durumda devlet kendi kendine kazık attı. sonuç buhran. daha bu kredilerin ödemesi başlamadı o gün gelince neler olacak belli değil

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title