Haberler

Denizli, Türkiye'nin Ceviz Başkenti Olma Yolunda İlerliyor

Güncelleme:

Denizli Valiliği tarafından başlatılan Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi, 536 bin ceviz fidanının 18 ilçede 7581 çiftçiye dağıtılmasıyla Denizli'yi Türkiye'nin ceviz başkenti yapmasında önemli bir katkı sağladı.

Denizli Valiliği tarafından başlatılan Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi, 536 bin ceviz fidanının 18 ilçede 7581 çiftçiye dağıtılmasıyla Denizli'yi Türkiye'nin ceviz başkenti yapmasında önemli bir katkı sağladı.

Denizli Valiliği öncülüğünde, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Denizli Ticaret Borsası ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi kapsamında, 2023-2024 fidan dağıtım ve dikim sezonu için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Borsası teknik ekibi, Balıkesir Bandırma İlçesi'nde bulunan fidan üreticileri ve üretim parsellerini ziyaret ederek, chadler çeşidi ceviz fidanlarının gelişimi ve bitki sağlığıyla ilgili kontrolleri gerçekleştirdi. Ardından, 60 bin 900 adet chadler çeşidi ceviz fidanı 3 parti halinde Denizli'ye getirilerek dağıtımı tamamlandı.

Proje kapsamında Denizli de Sarayköy ilçesi hariç 18 ilçede 7581 çiftçiye 33 bin 537 dekar alana dikilmek üzere 536 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar "Denizli, Türkiye ceviz üretiminin yüzde 4'ünü karşılamaktadır. Dağıttığımız ceviz fidanları dünyada kabul görmüş çeşitlerden oluşmakta, kurulan kapama bahçelerin kontrolleri teknik personellerimiz tarafından her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Tutma oranları Yüzde 80-90 arasındadır. Projenin başından beri amacımız Denizli'yi Türkiye'nin ceviz bahçesi yapmak. Alan bakımından Türkiye'de ilk sırada olan Denizli'yi, üretim bakımından da en yukarılara taşıyıp "Cevizin Başkenti, Ceviz Markalı Şehir" yapmaktır" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Nerede bir ihtiyaç varsa orada gece gündüz demeden çalıştık. Sizler de her zaman bizim yanımızda oldunuz. Üretiminize destek olmamız bizleri de mutlu ediyor. Daha çok ve kaliteli üretmemiz gerekiyor, biz de bu gayretinize sizlere destek oluyoruz. Zor şartlar altında üretim yaptığınızı, ayakta kalmaya çalıştığınızı en iyi bilenlerden biriyim. Çiftçimizin neye ihtiyacı varsa destek olduk. Aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz" dedi. Proje ile bugüne dek 7 bin 500 çiftçiye 475 bin ceviz fidanı dağıttıklarını belirten Başkan Zolan, bu yılla birlikte toplam fidan sayısının 536 bini bulduğunu kaydetti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Denizli Valiliği Türkiye Denizli Çiftçilik Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title