Haberler

"Çilek Diyarı" Zeytinde de İddialı

Çilek üretimiyle bilinen Silifke ilçesi, zeytinde de adından söz ettiriyor.

Çilek üretimiyle bilinen Silifke ilçesi, zeytinde de adından söz ettiriyor. İlçede bu yıl 18 bin ton zeytin hasadı bekleniyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keben, Sabak, Gündüzler, Nuru, İmambekirli, Pelitpınarı, Gökbelen, Evkafçiftliği, Yenisu, Örenköy, Kargıcak, İmamlı, Demirçili, Işıklı köyleri ile Arkum, Atayurt, Akdere, Yeşilovacık beldelerinde ve Kabasakallı Mahallesinde 26 bin 720 dönüm arazideki 900 bin zeytin ağacında üretim yapıldığını kaydetti.

Meyveciliği geliştirme projesi kapsamında her yıl çiftçilerden gelen talep doğrultusunda sertifikalı gemlik cinsi zeytin fidanının dağıtıldığını ifade eden Can, bu yıl 5 bin tonu sofralık, 13 bin tonu yağlık olmak üzere 18 bin ton zeytin hasadının yapılacağını belirtti.

İlçede zeytin üretim alanının her geçen yıl arttığını vurgulayan Can, yöre için zeytinciliğin uygun olduğunu ve alternatif bir seçenek olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Hasat döneminin Ocak ayına kadar devam edeceğini anlatan Can, zeytinin üreticilere önemli bir gelir getirdiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - MERSİN

Kaynak: AA / Ekonomi

Gündüzler Silifke Yenisu Keben Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title