Haberler

"Bu Yıl Bodrum,Turizmde Altın Vuruş Yapacak"

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, "Bu Yıl Bodrum Turizmde Altın Vuruş, Zirve Yapacak." Dedi.

BODRUM Yarımadasını Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum'un bu yılki hedefinin zengin Alman ve Kazak turist pastasından pay almak olduğunu belirterek, ?Bu yıl Bodrum turizmde altın vuruş, zirve yapacak. Kazanamadım diyen esnaf olacağını sanmıyorumö dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Beldesi'ndeki Denizhan Restoran'da Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen toplantıya BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya, BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül ve yaklaşık 60 işadamı katıldı.

BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, dernek olarak bir anket çalışması yaptıklarını, esnaf ve vatandaşların sorunlarını derlediklerini söyledi. 400 esnafla gerçekleştirilen anketin sonuçlarını aktaran Sezgin, ?Hizmet sektöründe önemli bir yere sahip olan çarşı merkezindeki esnafın yüzde 90'nın gece yarılarına kadar çalıştığını tespit ettik. Bodrum çarşı esnafı çalışmayı seviyor, esnafın yüzde 80'inin eğitimli olduğu ortaya çıktı. Esnafın isteği ise özellikle yaz aylarında çarşı merkezindeki araç yoğunluğunun önlenmesi olduö dedi. Benzer bir anket çalışmasını turizm sezonunun başı olan Mayıs ayında ve sezonun ortasında tekrarlayarak sonuçları yerel idare ve sivil toplum örgütleriyle paylaşacaklarını belirten Sezgin, ?Sorunların çözümünde iş adamları derneği olarak üreteceğimiz projeleri de ilgili kurumlarla paylaşacağızö dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, anket sonuçlarının yerel yönetim olarak farklı bir açı ile kente bakmayı sağladığını belirtti. Yıllardır Bodrum'da konuşulan sorunların hep aynı olduğunu ifade eden Kocadon, ?Örneğin çarşı merkezinin trafiğe kapatılması 30 yıldır konuşulup uygulanamıyordu. Geçen yıl ilk defa bu uygulamayı hayata geçirmeyi başardık. Bu yıl da Çarşı merkezini trafiğe kapatacağız ve herkes Bodrum'un güzelliklerini görme fırsatı bulacakö dedi. Şu ana kadar Bodrum?un içinde yapılan çalışmaların turizm sezonu öncesinde bitirileceğini kaydeden Kocadon, Bodrum?un şantiye görünümünden kurtulacağını söyledi.

İKİ MARKA VAR: BODRUM VE İSTANBUL

Bodrum'un sorunlarını çözmek için çalışırken hiçbir bahanenin ardına sığınmanın aklının ucundan geçmediğini kaydeden Kocadon, eleştiriler konusunda sert çıktı. Kocadon, ?Zaman zaman belediyeye karşı anlamsız eleştiri ve saldırılar oluyor. Alkol alıp kumar oynayanlar dahi Bodrum'u acımasızca ve haksızca eleştirme hakkını kendilerinde buluyorlar. Bir şey demiyoruz. Bodrum Belediyesi personeli 24 saat çalışıyor. Bodrum Yeniden Doğacak sloganı ile başladık, bunu sürdüreceğiz, Türkiye'de iki marka var biri Bodrum biri İstanbul. Bu nedenle Bodrum markasının kalitesini arttırmak için yılda 12 turizm fuarına katılıyoruz, dünyanın önde gelen turizm kentleri ile yarışıyoruz. Bodrum'un bir farkı var otel yatak satmıyoruz, kentin doğasını güzelliklerini satıyoruz. Bu satıştan esnaf başta olmak üzere herkes kazanıyor. Bodrum'da esnaf yılın 4 ayı değil 12 ayı kepenk açacak. Hedefimiz mayıs ayının başında pırıl pırıl bir Bodrum'u turizm sezonuna hazırlamakö dedi.

GÖZÜMÜZ KAZAKİSTAN VE ALMANYA PAZARINDA

Bodrum'un bu yılki hedefinin zengin Alman ve Kazak turist pastasından pay almak olduğunu belirten Kocadon, ?Bu yıl Bodrum turizmde altın vuruş, zirve yapacak. Kazanamadım diyen esnaf olacağını sanmıyorum. Bugüne kadar katıldığımız fuarlarda Bodrum'daki rezervasyonların çok arttığını görüyoruz. Otellerimizde yıllar sonra ilk kez yabancı tur operatörleri pound üzerinden yaptıkları anlaşmalara zam yaptılar. Dünyaya açılan Bodrum kapısının, yılın altı ayı değil 12 ayı açık kalmasını sağlayacağız. Bu nedenle uluslararası hava yolları şirketleri ile yılın 12 ayı turist taşıması için anlaşmalar yapıyoruz. THY'nin de bize bu konuda destek olacağına inanıyorum. Bu yıl ilçemize gelecek Alman turist sayısında yüzde 30 artış bekliyoruz. Kazak turistinde Bodrum'a gelmesi için ne gerekiyirosa yapacağız çünkü kazak turist otel masrafı dışında kişi başına 1000 dolar harcama yapıyor. Bodrum'u kahve dedikodusundan kurtarıp, proje üretmeye çalışalım. Çünkü artık Bodrum'un daha fazla kaybedecek zamanı yokö dedi.

BODRUM'DA YAT BORUSUNU ÇALDIRMAM

Kocadon, eğlence sektörünün geçen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yazılan gürültü cezaları ile ilgili gerginlik içinde olduğunu kaydetti. Bu cezalar nedeniyle İngiltere turizm fuarında ?Halikarnam, Hadigari kapanacak mı? Eğlence bitti mi?ö gibi sorularla karşılaştıklarını anlatan Kocadon, ?Hayır. Dünyanın en gözde eğlence merkezleri kapanmayacak, eğlence de bitmedi, bitmeyecekö diye yanıt verdiğini söyledi. Kocadon, ?Bodrum'a dinlenmeye gelen turistin vahşi gürültü içerisinde huzurunun kaçmasını biz de istemeyiz. Bu nedenle eğlence sektörü ile işbirliği yaparak gürültü ile ilgili tüm tedbirleri aldık. Kimse kimseyi rahatsız etmeyecek. Ses müzik sistemleri yenileniyor. Elimizden geldiği kadar Bodrum'un değerlerini korumak zorundayız. Eğlence kültürü de Bodrum'un bir değeridir. Bu nedenle Bodrum'da eğlence devam edecek. Kimseye saat 24.00'de yat borusunu çaldırtmayacağımö dedi.

Görürntü Dökümü

----------------------

-Mehmet Kocadon ve Cenk Sezgin birlikte, açıklamaları

-Toplantıyı izleyenlerden genel detay görüntü

(Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İspanya Andorra maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İspanya Andorra hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? LGS Fen sorusu iptal mi 2024?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title