Haberler

BOTAŞ'tan gaz depolarının boş olduğuna yönelik iddialara yanıt: Doluluk oranları kış koşullarına göre değişiyor

Güncelleme:

BOTAŞ, doğal gaz depolarının beklenenden daha az dolu olduğu iddialarına yanıt verdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Depolar yaz dönemlerinde doldurulup kış dönemlerinde ihtiyaca göre kullanılmaktadır. Depo doluluk oranları kış koşullarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Mevcut durumda ortaya çıkan kış koşullarındaki doğal gaz talebini karşılamak adına doğal gaz depolarımız planlamalarımız çerçevesinde azami seviyede kullanılmaktadır." denildi.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Aş'nin (BOTAŞ), Twitter hesabından yapılan açıklamada, sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verildi.

"AZAMİ MİKTARDA DOĞAL GAZ DEPOLANMIŞTIR"

"Türkiye yaz aylarında gaz fiyatları yükselince depolardaki gazı bitirdi" iddialarına yönelik, "Türkiye'nin yaz dönemi doğal gaz talebi uzun dönemli doğal gaz alım ve satım anlaşmalarımıza bağlı boru ve LNG arz kaynaklarından sağlanmaktadır. Yaz döneminde doğal gaz depolama tesislerimizde depolama yapılmakta olup her yıl olduğu gibi bu yıl da planlamalarımız kapsamında depolama tesislerimizde azami miktarda doğal gaz depolanmıştır. İhtiyaç duyulan günlerde doğal gaz depolarından gaz kullanımı yapılmaktadır." denildi.

BORÇ İDDİALARI YALANLANDI

Açıklamada ayrıca, doğal gaz tedarikindeki aksamada borç nedeniyle kesintiler olduğu iddiaları da yalanlanarak, İran dahil hiçbir ülkeye borç bulunmadığı bildirildi.

"DEPOLAR YAZIN DOLDURULUP KIŞIN İHTİYACA GÖRE KULLANILMAKTADIR"

Doğal gaz depolarının beklenenden daha az dolu olduğu iddialarına ilişkin ise "Depolar yaz dönemlerinde doldurulup kış dönemlerinde ihtiyaca göre kullanılmaktadır. Depo doluluk oranları kış koşullarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Mevcut durumda ortaya çıkan kış koşullarındaki doğal gaz talebini karşılamak adına doğal gaz depolarımız planlamalarımız çerçevesinde azami seviyede kullanılmaktadır." açıklaması yapıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Twitter Ekonomi Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

500

Yorumlar (3)

ERKAN :

20 yıldır öğrendiğim tek şey, eğer yalanlanıyorsa gerçektir

25
8
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Önce okudugunu anla.. Yukarıddaki haberde GAz yok için YALANLADI diye bi kelime var mı? Adamlar konuyu izah etmiş ne olduğu olmadığına açıklık getirmiş. Borç olsaydı gaz kesilmezmiydi.

yanıt7
yanıt2
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Borçlarınızı ödeyin de depolar dolsun

7
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title