Haberler

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki dev maden bugün açılıyor! İlk külçe altını Cumhurbaşkanı Erdoğan dökecek

Güncelleme:

Bilecik'in Söğüt ilçesinde geçtiğimiz yıllarda keşfedilen dev altın madeni için nefesler tutuldu. Bugün açılacak tesiste ilk külçe altını Cumhurbaşkanı Erdoğan dökecek. 109 ton altını ekonomiye kazandıracak madende yılda 6-7 ton altın üretilecek ve bu miktar Türkiye'nin yıllık altın üretiminin yüzde 15'ini sağlayacak.

Bilecik'te keşfedilen 109 ton altının ekonomiye kazandırılması için geri sayım başladı. Söğüt ilçesindeki altın madeni bugün açılacak. İlk külçe altını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dökmesi bekleniyor.

"EKONOMİYE KAZANDIRMANIN HEYECANINI BİRLİKTE DUYACAĞIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'te açılışı yapılacak Söğüt'teki altın madeniyle ilgili bilgi verdi. Bakan Dönmez "Söğüt´te yine Türkiye´nin sayılı altın maden işletmelerinden bir tanesinin açılışını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız orada ilk altını dökmüş olacak. Toprağın altında bir başka cevheri daha ekonomiye kazandırmanın mutluluğu ve heyecanını birlikte duyacağız." dedi.

109 TONLUK ALTIN REZERVİNİN DEĞERİ YAKLAŞIK 120 MİLYAR LİRA

2020 yılında bulunan 109 ton altın rezervinde, maden işleme aşamasına gelindi.3,5 milyon onsluk altın kaynağının değeri ise 120 milyar lira civarında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk altın külçesini dökeceği madende çalışmalar hızla sürüyor.

YILDA 6-7 TON ALTIN ÜRETİLECEK

Altın üretimine başlanmasıyla Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlanacak. Madende yılda 6-7 ton altın üretilecek. Türkiye'nin yıllık altın üretiminin yüzde 15'ini sağlayacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Bilecik Söğüt Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (27)

Nurullah Ak:

Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde işsizlik diye bir olay kalmamıştır. Cumhuriyet tarihinde en büyük yatırımlar AK PARTİ döneminde olmuştur.

90
229
yanıtYanıtla
Naci Büyükkal:

Dinin üzerine yemin et? :d

yanıt82
yanıt22
Recep Yılmazer:

Nurullah dislike olumsuz verenler gözleri var görmezler.kulakları var duymazlar.bunlar akılsız birilerine oy verecek kadar çapsızlar.cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları dediğinde buna inanmayanlar ispat etmek zorundadır.ama körler sağırlar..

yanıt18
yanıt44
Reis şeker:

İşsizlik yok zaten vasıfsız elemanın iş beğenmeyip vasıfsız olduğu Hâlde masa başı iş beklemesi var yani yatış

yanıt18
yanıt36
Reis şeker:

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatirimlari tabiki Akp yaptı aksini söyleyen sahtekardir hatta 10 yılda 100 yıllık iş yaptılar geçmiş dönemlerde hiçbir iş yapılmadı ki

yanıt25
yanıt46
haksız mıyım:

oohhhhh. kollarımız bilenzik doldu desene:))

141
38
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Ah be reisim bu ülkenin sultan Abdülhamid han'dan sonra gördüğü en iyi lidersin lâkin yaptığınız işlerin reklamını yapamıyorsunuz bakın ekoya yapmadığı işe ne reklam yapıyor:))

60
106
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Çok haklısın kardeş

yanıt8
yanıt27
Doğrucu Davud:

Eczanelerde ilaç yok kardeş. Yıllardır Sikloplejin göz damlası bulamıyorum ben senin haberin var mı? Üveitten kör olmak üzereyim senin umurunda mı?

yanıt25
yanıt3
Umit Cetin:

Eskiden yer altından su bile çıkaramazken korkudan şimdi altın petrol hamdolsun Amerika'nın kuklası olmayacağız

58
75
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title