Haberler

Bayram: "Yeşil mutabakat AB'ye ihracatı artırır"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınlandığı Yeşil Mutabakat Eylem Planı'na ilişkin genelgenin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydeden TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, "Bu plan, ihracatçımıza çok önemli getiriler sağlayacaktır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınlandığı Yeşil Mutabakat Eylem Planı'na ilişkin genelgenin ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu kaydeden TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, "Bu plan, ihracatçımıza çok önemli getiriler sağlayacaktır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı'na ilişkin genelge yayımlayarak, planın uygulanmasını takip etmek ve gerekli koordinasyonu sağlamak üzere 'Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu' oluşturulduğunu duyurdu. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, kararın genelde ihracatçılar için, özelde de ev tekstili sektörü için çok değerli olduğunu dile getirdi.

Evtekstili sektörünün, Yeşil Mutabakat Eylem Planı doğrultusunda kalıcı bir dönüşüm sağlayarak küresel ihracattaki pazar payını daha da artıracağını belirten TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, "Ülkemiz, Avrupa Birliği'nin (AB) en büyük ev tekstili tedarikçisi konumunda.Haziran'da bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 33'lük artışla 180 milyon dolara yaklaşan ihracat değeri elde eden sektörümüzün, Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum süreci eldeki veriler ışığında hayati önem taşıyor. Zira ihracatımızın yarısından fazlasını AB'ye gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de AB ülkelerine ihracatımızı etkileyecek en önemli unsurların başında Yeşil Mutabakat geliyor" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri tarafından hazırlanan Türk Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Eylem Planı doğrultusunda isabetli bir adım olduğunu kaydeden Bayram, "Avrupa Yeşil Mutabakatı normlarına üst düzey uyum gerekiyor. Atık suların geri kazanımı, enerji tüketiminin azaltılması ve geri dönüşüm gibi birçok önemli konuda somut adımların atılmasına şahitlik edeceğiz. Bu planlamaların, ilerleyen süreçte ihracatımıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Yeşil Mutabakat, kaynakları daha verimli kullanan rekabetçi bir ekonomiye dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu konu özelinde en önemli noktalardan biri de firmalarımıza ve sektörümüze devletimiz tarafından finansman desteğinin sağlanması olacak. Böylece ihracat hedeflerimize çok daha hızlı ulaşabileceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Bayram Avrupa Birliği Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title