Haberler

Bakan Şimşek'ten yeni sıkılaştırma kararlarıyla ilgili ilk yorum: Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır

Güncelleme:

İlave sıkılaşma adımları atan Merkez Bankası'nın kararını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır. TCMB'nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır" dedi.

Merkez Bankası, kredi büyüme sınırlarını düşürerek sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları attı. Buna göre TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildi.

"DEZENFLASYON ZAMAN VE KARARLILIK GEREKTİRİYOR"

Bu kararı değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Enflasyon mesajı da veren Şimşek şunları ifade etti: "Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Bakan Şimşek'ten yeni sıkılaştırma kararlarıyla ilgili ilk yorum: Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır

"İLAVE SIKILAŞTIRMA ADIMLARININ ENFLASYONİST EĞİLİMLERİ KIRMAYA KATKISI OLACAK"

Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır. TCMB'nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır."

Haberler.com / Ayça Elal - Ekonomi

Merkez Bankası Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Maliye TCMB Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

Güray Dilli :

MB desteğiniz tam da matbaasına da tam mı acaba ? M1 M2 toplam miktarı ( dolaşımdaki para ) ondört trilyon lirayı geçti. Yani enflasyon daha da yükselecek , alım gücü daha da düşecek denek. İstediğiniz veya yapabildiğiniz kadar zam yapın maaş ve ücretlere,ikramiyelere , değersiz kalacak. Cin şişeden çıktı bir kere , geri döndürmeniz imkansız. Yirmi küsür yıldır harcadınız , kamu harcamalarını,diyanetin masraflarını kısmadınız, itibardan tasarruf olmaz dediniz. sonuç ...

113
13
yanıtYanıtla
Temel Temel:

Hey Ağzına Yüreğine sağlık Bu kadar basit ve net. vatandaşın bunu artık anlaması ve görmesi gerekiyor

yanıt34
yanıt1
Fatma Öznur:

Diyaneti karıştırmandan islam düşmanı olduğun belli oluyor

yanıt15
yanıt50
Şerif Ali:

Fatma Öznur: Merkez Bankasının sıkılaştırma politikası halkın alım gücüne etkisi. Enflasyon ve faizlere yaratacağı etki hakkında hiç bir bilgin yok. Hatta şu yazdığım mesajdan da bir şey anlamıyorsun. Diyanet kısmını duydun hemen din "İslam düşmanlığı" yaftalıyorsun. Kimse İslam düşmanı değil sizler kadarda olamazlar. Dindar görünümlü İslam'ı kendi menfaati için kullananlar kadar İslam'a zarar veren var mı? Şimdi olmayan usunla insanları din düşmanıymış gibi algı yaratmayı bırak az ötede oyna.

yanıt19
yanıt1
Ali :

Asrın ekonomisti kandırılmış. Demek o ki, kendisine yanlış ekonomi öğretilmiş... Ülkemin haline bak be! Yazık...

32
2
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Sayın Mehmet şimşek faiz artırdığına göre Nas tan daha iyi biliyor bu işi demekki demekki her yazılan dogru değilmiş bir tane yanlış gösterin diyenlere nas der susarım

20
2
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Boş laflara karnımız toookkk

10
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

faiz indirimi yapılsa ekonominin gerçekleri ile örtüşmeyen politika uyguluyor derler. faiz yükseltilse hani 'nas vardı' derler? sanki nas çok umurlarındaymış gibi. bizdeki muhalefet, şinasinin şair evlenmesindeki öteki mahallenin çöpçüsü tiplemesindeki gibidir. herşeye baştan karşıdır, ama anlamadan, dinlemeden. özeti körkütük cehalet başka bişey değil

2
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title