Haberler

Bakan Nebati'den politikalarını eleştiren CHP sıralarına yanıt: Ekonomiyi Meclis Üyeniz Burhan Şenatalar'dan öğrendim

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP sıralarıyla girdiği tartışma kısa sürede gündem oldu. Bakan Nebati, ekonomi politikalarını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e verdiği yanıtta hocasının CHP Meclis Üyesi Burhan Şenatalar olduğunu söyledi. Nebati, CHP sıralarında kısa bir sessizliğe neden olan yanıtına "Ekonomiyi ondan öğrendim, onun öğrettikleriyle hareket ediyorum" ifadesiyle devam etti.

Meclis kurulunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Eczacı olup ekonomiyle ilgili plan bütçe komisyonlarında yer almamasına rağmen ekonomiyle ilgili yaptığı tespitlerle ilgili kendisini tebrik ediyorum" dediği CHP milletvekili Özgür Özel ile tartıştı.

ÖZEL, NEBATİ'NİN EKONOMİ EĞİTİMİ ALMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın hükümetin ekonomi politikalarına itiraz ettiği için görevden alındığını ve yerine "hiçbir ekonomi eğitimi olmayan" Nureddin Nebati'nin getirildiğini öne sürdü.

"ONUN ÖĞRETTİKLERİYLE HAREKET EDİYORUM"

Nebati çok eleştirilen ekonomi politikaları için konuşarak hocasının CHP Meclis Üyesi Burhan Şenatalar olduğunu şöyle açıkladı:

"Maliye Politikaları ve Kamu Maliyesi derslerini çok saygı duyduğum, önem verdiğim, her gördüğümde keyfimi yerine getiren çok değerli bir hocadan aldım. CHP Meclis Üyesi Burhan Şenatalar'dan aldım.Ondan öğrendim, onun öğrettikleriyle hareket ediyorum. Biliyorum ki bugün öne sürdüğümüz Türkiye modeli diye beğenmediğiniz modelin önemli ipuçlarını şöyle elini açarak 'Kamu maliyesini anlayan ülkeyi iyi yönetir' derdi. Ona layık olmaya çalışıyorum.

"BURHAN HOCA 'KAMU MALİYESİNİ İYİ ANLAYAN ÜLKEYİ İYİ YÖNETİR' DERDİ"

Bakan Nebati sosyal medya hesabından videoyu paylaşıp şunları söyledi:

"İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Maliye Politikaları ve Kamu Maliyesi derslerini çok saygı duyduğum Burhan Şenatalar'dan aldım. Burhan Hoca, "Kamu Maliyesini iyi anlayan ülkeyi iyi yönetir" derdi."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Burhan Şenatalar Nureddin Nebati Özgür Özel Haberler

500

Yorumlar (24)

Doğrucu Davud:

Demek ki basarili bir ogrenci degilmissin.

133
103
yanıtYanıtla
Selahattin Turan:

Ehliyetin var ama senin iyi araç kullandığın anlamına gelmez.

139
88
yanıtYanıtla
CEZA :

Geç sen yönet boşuna harcan ma buralarda. ne kadar boşboğazsınız. bakkala borcunu ödeyemeyen siz ülke ekonomisini yönetmeye kalkıyorsunuz ya... La biride çıkıp deseki arkadaşım şurda şu hatayı yapıyorsunuz bunu yapmayın . yokkk ama illa ağacı taşlayacaksınız

yanıt2
yanıt1
Mustafa Çetin:

Dersini iyi dinlememiş belli!!

145
66
yanıtYanıtla
Mehmet Aydın:

tamam herşey güzel diyelim ekonomide on numarsınız da peki bu dolar altın vs niye bu kadar berbat :)

142
31
yanıtYanıtla
normal insan:

SENİN GİBİ DOLAR SEVENLER YÜZÜNDEN.

yanıt50
yanıt103
Umit Cetin:

normal insan mesele dolar sevmek değil mesele herşeye zam gelmesi sabitlesinler ozaman herşeye dolar bağlı değilse ekmek kuyruklarını görmüyorsun herhalde ya bi çık sokağa yada bi yurt dışına çık ordakiler nasıl yaşıyor burdakiler nasıl yaşıyor gözünle bi gör adamlar 2 günde senin bir ayını kazanıyor halen savunuyorsunuz

yanıt55
yanıt18
Umit Cetin:

sorunda burda işin ehli değil boyun eğenler koltukta işi bilenler olsaydı bağımsız olsaydı zaten ekonomi bu halde olmazdı zaten her sene ülkede bir sorun olmazdı

93
63
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Ulke batinca kuru bir boynu bukukluk olmaz.

108
32
yanıtYanıtla
Cem Seçkin:

Maliye politikası dersi ekonomi dersi değildir:)))

95
35
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title