Haberler

Bakan Nebati'den kendisini tiye alan Akşener'e yanıt: Nöroiktisatla ilgili dalga geçmiş, nöroloğa gitsin o zaman

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin yabancı kelimeler kullandığı konuşmasını tiye aldı. Akşener'in sözleri yankı uyandırırken Bakan Nebati'den eleştirilere yanıt geldi. Nebati, "Nöroiktisatla ilgili dalga geçmişler. Nörologlara gitsinler o zaman. Nöro iktisat diye bir şey yok diyorlarsa ben ne yapayım? Yarın, cuma günü cevap vereceğim." dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün parti grubundaki konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ''Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro-ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" sözlerine tepki gösterdi.

KÜRSÜDEN NEBATİ'YE YÜKLENDİ

Akşener,"Işıltılı gözler hiç geri kalır mı? Kılıf aramaya doyamadıkları sözde ekonomi modelini tarif etmek için adeta yeni öğrendiği tüm kelimeleri sıralıyor. Yeni öğrendiği kelimeleri aynı cümle içinde kullanmaya çalışan çocuklar gibi 'Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro-ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır' dedi. İkinciye okuyamam. Okumadan hiç söyleyemem. Bitmedi ve sonra da ekledi, bunu kendim okuyabilirim psikolojiyle ilgilendiğim için: 'Günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro-ekonomi ile daha fazla önem kazanmakta.' E bu ne demek? Ne kadar ileride bak ışıltılı bakan. Siyaset tarihimize geçecek bu ibretlik cümleyle aslında diyor ki 'Biz bilgiden ve bilimden koptuk. Dünyada uygulanan tüm ekonomik modellerini de reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

"NÖROLOGLARA GİTSİNLER O ZAMAN"

Bugün gazetecilerin Akşener'in açıklamasını sorduğu Nebati ise "Nöro iksisatla ilgili dalga geçmişler. Nörologlara gitsinler o zaman. Nöro iktisat diye bir şey yok diyorlarsa ben ne yapayım? Yarın, cuma günü cevap vereceğim." dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati Meral Akşener İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (4)

Mehmet Vatandaş:

Sayın bakan köyün kahvesinde iki çiftçi "ne diyi bu yahu yoksam bize küfür mü edi" diye konuşuyorlardı şunu Türkçe olarak bir daha açıklada zavallılar yanlış anlamasın:)

46
14
yanıtYanıtla
Hsn:

bu muhabbette sıktı ya bırakın şu dalga geçme işlerinide ikinizde işinize gücünüze bakın

33
3
yanıtYanıtla
Sesilya:

Nörolog demekle ne demek istedi acaba, onu da açıklayın derler şimdi =)

11
1
yanıtYanıtla
Sesilya:

=)))))

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title