Haberler

Asgari ücret görüşmelerinde TİSK'ten dikkat çeken çıkış: İşverene maliyeti kayıt dışı çalışmayı etkileyecek

Güncelleme:

Asgari ücret zammı için toplanan komisyonda işveren temsilcisi TİSK'in Genel Sekreteri Akansel Koç, 2021 yılı için belirlenecek asgari ücretin işverene maliyeti, kayıt dışına yönelimin şiddetini de etkileyeceğini söyledi.

Asgari ücretlinin maaş zammı için büyük gün geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirmek için saat 14.00'de online olarak toplandı. Milyonların heyecanla takip ettiği toplantı; hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin konuşmalarıyla başladı. Tarafların açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İŞÇİ VE İŞVEREN TEMSİLCİLERİ KORONAYA DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıya işçi temsilcisi Türk-İş ve işveren temsilcisi TİSK'in açıklamaları damga vurdu. Her iki tarafta temsil ettikleri grupların korona salgını nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek, pazarlıklarda bu durumun göz önünde bulundurulmasını istedi.

"BU ÜCRETLE GEÇİNMEK MÜMKÜN MÜ?"

Türk-İş temsilcisi Nazmi Irgat'ın Bakan'a "Asgari ücretli ailelerin bu maaşla geçinmeleri mümkün mü? diye sorması dikkat çekerken, toplantı soru cevap şeklinde ilerlemediği için söz konusu soru yanıtsız kaldı.

İŞVEREN TEMSİLCİSİNDEN KAYIT DIŞI İSTİHDAM VURGUSU

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise patronların içinde bulunduğu zor durumdan bahsetti. İşverenin korona nedeniyle zararına dikkat çeken Akansel şunları söyledi:

"Üzülerek söylüyorum ki 2021 yılı için belirlenecek asgari ücretin işverene maliyeti kayıt dışına yönelimin şiddetini de etkileyecektir. TİSK olarak kayıt dışına sonuna kadar karşıyız bu konuda yapılacak çalışmalara da hükümetimize her türlü desteği vermeye hazırız. Asgari ücret zammının belirlenmesinde korona nedeniyle ülkemizin içinden geçmekte olduğu olağanüstü ekonomik durumun ve kayıt dışılığın dikkate alınması gerekiyor.

PATRONLARIN TALEPLERİ

Son 5 yılda uygulanan asgari ücret desteğinin hiç olmadığı kadar önemli olduğunu ve yeni istihdam yaratmak için fayda sağlayacağının altını çizmek istiyorum. Desteğin tüm işletmeleri eşit şekilde kapsayarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Yine yüzde 2 olan işsizlik sigortası işveren payının olağanüstü dönem göz önüne alınarak devam etmemesini, SGK işveren desteğinin yüzde 5'ten 6'ya yükseltilmesini ve bu oranın toplu iş sözleşmesi uygulanan işletmelerimizde yüzde 7'ye çıkartılmasını, ücret üzerindeki vergi ve prim yüklemesinin de bu seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Temennimiz salgın sürecinden en az zararla çıkmaktadır."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Hükümet Türk İş Tisk Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

YASEMİN:

Danışıklı dövüş. . Aynı hikaye. .

13
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Senelerdir oyuncular değişip senaryosu değişmeyen bedava tiyatro sahnesi . . . . . .

7
1
yanıtYanıtla
YORGUN:

YASALAR ZENGİNLER İÇİN ÇIKARILIYOR. BİR KİLO ETİN 80 LİRA OLDUĞU ÜLKEDEKİ ASGARİ ÜCRETE BİR BAKIN ALLAH AŞKINA. KOMEDİ. OYNAYANLAR AYNI SİYASETÇİLER. YUTANLAR İSE GARİP GUREBA. ALLAH RAZI OLSUN EMİ

7
1
yanıtYanıtla
SMMM:

DÜŞÜNÜN ÜLKENİN HALİNİ . İŞVEREN TEMSİLCİSİ BAKANI DEVLETİ TEHDİT EDİYIR RESMEN EĞER ASGARİ ÜCRET BİZİN İSTEĞİMİZİN DIŞINDA YÜKSELİRSE SURİYELİ AFGAN IRAKLI ÇALIŞTIRIRZ KAYIT DIŞI İSTİHDAM YARATIRIZ DİYOR VE BAKAN OLACAK HANFENDİ DE YÜZÜNE BAKIYOR ÖYLECEK DİYECEK BİŞEY YOK. BU ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK EKONOMİK SORUNLARIN BAŞINDA GÖÇMENLER GELİYOR MAALESEF

6
1
yanıtYanıtla
Memoli:

çalıştırın kayıt dışı çalıştırında bir gün o fabrikaları başınıza yıksınlar

6
0
yanıtYanıtla
AKILLI OLALIM:

EYYY İŞ VEREN TEMSİLCİSİ !. . . . . EYYY BAKAN HANIMEFENDİ !. . . Boşverin asgari ücrete zam yapmayı. . biz zam istemiyoruz. . . sizden istediğimiz sadece asgari ücret ile 3 ay kışı atlatın, ondan sonra zammı hesaplayın. . tabi bu şartlarda kafayı yemeden 3 ayı atlatabilirmisiniz bilemiyorum :)

6
0
yanıtYanıtla
işçi:

doğru söze ne gerek

yanıt0
yanıt0
bjk:

bakanlar geçinir ama asgari ücretliler çooooook zoooooorrrrrr geçinir ahirette görüşürüz

6
0
yanıtYanıtla
fb:

zaten bütün işlerde afganlı suriyeli çalışıyo bedavacılar

5
0
yanıtYanıtla
sami:

İşverene verin asgari ücret kadar parayı. Bir ay geçinebilecek mi bakalım. Sadece kendisi , çoluk çocuk olmadan

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title