Haberler

Kooperatif kuran köylüler aracıyı ortadan kaldırdı! Ayda 5 ton et satıyorlar

Güncelleme:

Bursa'da kooperatif kuran köylüler; açtıkları et satış marketle kendi ürünlerini satarak hem iyi para kazanıyor hem de aracıyı ortadan kaldırdıkları için tüketici de kaliteli eti uygun fiyata temin ediyor.

Mustafakemalpaşa ilçesi Tepecik köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 100 bin nüfuslu ilçelerinde et ve süt ürünleri marketi açtı. Köylüler yetiştirdikleri hayvanları keserek burada satıyor. Bu sayede aracıyı ortadan kaldıran köylüler, hem hayvanlarını iyi paraya satıyor hem de tüketiciye eti uygun fiyata sunuyor.

Kooperatif kuran köylüler aracıyı ortadan kaldırdı! Ayda 5 ton et satıyorlar

AYDA 5 TON DANA ETİ SATIYORLAR

Tepecik köylülerinin açtığı et ve süt ürünleri marketi yoğun talep görüyor. Markette ayda 5 ton dana eti ve 20 kuzu satışı oluyor. Her geçen gün talep artması sebebiyle köylüler kendi hayvanlarının yanında çevre köylerden aldıkları hayvanları keserek marketlerinde satışını yapıyor. Markette dana kıyma 130 lira, kuşbaşı ise 140 liradan satılıyor. Kuzu kuşbaşı 150 liradan; pirzola ise 170 liradan satışa sunuluyor.

Kooperatif kuran köylüler aracıyı ortadan kaldırdı! Ayda 5 ton et satıyorlar

"HER GEÇEN GÜN SATIŞLARIMIZ ARTIYOR"

Tepecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazmi Seymen, "Köyümüzden ve çevre köylerden aldığımız hayvanları kesimini yaparak ilçe merkezinde açtığımız markette satışa sunuyoruz. Kaliteli eti uygun fiyattan vatandaşlara sunuyoruz. Ayda 5 ton dana eti satışı yapmaktayız. Bunun yanında 20 adet kuzu satışı da yapıyoruz. 100 bin nüfuslu ilçede bu satış oranı oldukça yüksek bir rakam. İlçemizde yüzce köy var et ve süt ürünleri marketi açan tek köy biziz, etlerimiz büyük rağbet görüyor. Her geçen gün satışlarımız artıyor. Köyümüzdeki hayvanlar yetmediği için çevre köylerden de hayvan alıp kesimini yaparak vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Üreten köylü de memnun satın alan vatandaş da memnun" dedi.

Kooperatif kuran köylüler aracıyı ortadan kaldırdı! Ayda 5 ton et satıyorlar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hisarcık Tepecik Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

interactive:

fiyatlara bak :))) iyi ki aracıyı çıkartmışlar aradan. bir de ''uygun fiyattan vatandaşa sunuyoruz'' demişler. aga bi bitin artık ya.

54
2
yanıtYanıtla
Burak poyraz:

bu fiyatlar ne. aracıyı çıkartıp kendi kendilerinin aracısı olmuşlar.tüm marketleri gezin 1-2 elit market yada kasap dışında bu fiyatları hiç bi yerde göremessiniz.

49
4
yanıtYanıtla
MUSTAFA KEMAL:

BİR DE ARACIYI ARADAN ÇIKARTMASALAR VAY HALİMİZE

45
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kooperatif kurup üretimden halka ulaşana kadar yönetimin kendi ellerinde olması demek aracıları aradan çıkarmak ,karın tamamını ellerine almak demek. De vitrindeki fiyatlara bakınca bizim kasaptan farklı değil. Uçuk fiyatlar heryerde. Protein ihtiyacı nasıl karşılanır..

42
0
yanıtYanıtla
İsmet Kayıt:

Meyve zepzecilerde kursun

22
2
yanıtYanıtla
SMMM:

Kollektif direniş yerini istismara dönüştürmüş.Bakın arkadaşlar halk olarak biz dürüst değiliz isterdeniz aracıyı dahi çıkarın bu halk kendine aynı şeyi yapar.

21
1
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Fiyatlar uçuk ama yinede Helal olsun size. Üreten kazansın emek harcayan kazansın

15
4
yanıtYanıtla
SERTAÇ KOT:

Çok şükür ki aracıyı aradan çıkarmışlar. Biz toplum olarak üç kağıtçı olmuşuz, suçu aracıda, fırsatçıda, iktidarda aramaya gerek yok.Bu saatten sonra böyle zalim bir topluma her musibet müstehak ne yazık ki :(

13
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title