Haberler

Apple, Rusya'da anti-tekel yasasını ihlal ettiği için 1,2 milyar ruble ceza ödedi

Güncelleme:

Rusya Federal Anti-Tekel Servisi (FAS), Apple'ın anti-tekel mevzuatına aykırı davrandığını tespit etti ve şirkete 1,2 milyar ruble para cezası verildi. Apple, iOS uygulama geliştiricilerinin müşterilere yönelik kısıtlamalar getirdiği ve App Store dışındaki satın alma işlemleri için ödeme yapma olasılığı konusunda bilgilendirmelerin yasaklandığı gerekçesiyle cezayı ödedi.

Rusya Federal Anti- Tekel Servisi (FAS), Apple'ın 1,2 milyar ruble (yaklaşık 13,6 milyon dolar) para cezası ödediğini bildirdi.

APPLE, RUSYA'DA ANTİ-TEKEL YASASINI İHLAL ETTİ

FAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Temmuz 2022'de Apple'ın anti-tekel mevzuatına aykırı davrandığının tespit edildiği belirtildi. Apple'ın, iOS uygulama geliştiricilerinin müşterilerine yönelik kısıtlamalar getirdiğine işaret edilen açıklamada, App Store dışındaki satın alma işlemleri için ödeme yapma olasılığı konusunda bilgilendirmelerin yasaklandığına işaret edildi.

Apple, Rusya'da anti-tekel yasasını ihlal ettiği için 1,2 milyar ruble ceza ödedi

1,2 MİLYAR RUBLE PARA CEZASI ÖDEDİ

Açıklamada, anti-tekel yasasını ihlal etmesi nedeniyle Apple'a 1,2 milyar ruble para cezası verildiği, şirketin 19 Ocak'ta söz konusu cezayı ödediği ifade edildi. Apple, geçen yıl da ülkede 906 milyon ruble para cezası ödemişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Tekel Apple Fas Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Hikmet Cakir:

napsinlar modern özenti hayranligi para var veya yok dinlemiyorki nasilsa kredikarti var deniliyor ve sonradanda sonuc ortada fazla söze gerek yok

3
0
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Bizimkilerde Apple seve seve ödüyor

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title