Haberler

Antalya CHP'li Özer'den Hal Ziyareti

CHP'li Özer'den hal ziyaretiCHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kumluca Toptancı Hali'ni ziyaret etti.

CHP'li Özer'den hal ziyareti

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kumluca Toptancı Hali'ni ziyaret etti. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, sabaha karşı Kumluca Toptancı Hali'ne geldi. Aydın Özer önce komisyoncuları ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ardından çiftçilerin ürünlerini sergilediği hal meydanına inen Özer, çiftçi, komisyoncu ve tüccarların bir araya gelip ürünlerini pazarladığı ortama şahit oldu.

Üreticilerle sohbet eden CHP Milletvekili Aydın Özer, komisyoncuların üretici adına ürünleri sattığını ve yasayla belirlenmiş olan yüzde 8 payını aldığını belirterek, Komisyonu da malını sattığı çiftçiden alır. Mesela 100 liraya satmışsa içinden 8 lira alır. Komisyoncu mal alıp satan birisi değildir. Piyasaya etki eden birisi değildir dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin üreticiden ürün alıp, tanzim mağazalarında satmasına yönelik çalışmaya da değinen Özer, Gelip malı halden alacaklar. Çünkü başka alacakları yer yok. Aynı maliyeti onlar da yüklenecek. Aynı nakliye ve paketleme maliyetleri onlar için de geçerli. Bunun daha önce yapılmış birçok örneği var. Sürekliliği olmaz. Sürekliliği olmadığı için de bu iş olmaz. Bu sorunun kesin çözümü tarım planlamasıyla olur. Önce ürün planlaması ve tarımın ne durumda olduğunu masaya yatırarak, hastalığı teşhis ederek yapılır. Kesin sonuç, üreticinin desteklenmesindedir. Üretici destekleri düşüktür. Gübre maliyetleri, ilaç maliyetleri ve fide maliyetleri çok yüksektir. Domatesin üretim maliyeti kilo bazında 2 TL'dir. 2 liraya üretilen bir malı 1 TL'ye satma imkanımız yok. Üretim az, kış şartları yoğun olduğu için de üretim düşük. Talep fazla olduğu için fiyatlar biraz yüksek. Mart ayı geldiğinde domates daha hızlı kızaracak. Biberler, patlıcanlar daha çok hasat edilecek. Bu da doğal olarak ucuzluğu getirecektir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Aydın Aydın Özer Antalya Ekonomi Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title