Haberler

Alanya'da İş Garantili Fuar

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde üniversite öğrencilerine iş garantisi sunan 5'inci İstihdam Fuarı açıldı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde üniversite öğrencilerine iş garantisi sunan 5'inci İstihdam Fuarı açıldı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi'nin geleneksel hale getirdiği İstihdam Fuarı'nın 5'incisi düzenlendi. Çoğunluğu turizm sektöründen, 40 işletmenin stand açtığı fuarın açılışına Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin İnal, Kestel Belediye Başkanı DP'li Adem Murat Yücel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KATILIM HER YIL ARTIYOR

Alanya'da bulunan fakülte ve meslek yüksekokulu öğrencilerine iş garantisi verdiklerini belirten AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, fuara katılımın her yıl artarak devam ettiğini söyledi. Bu yıl Gazipaşa Meslek Yüksekokulu'nun da fuara katıldığını kaydeden Prof. Dr. Güngör, "Yaklaşık 4 bin öğrencinin katılımını bekliyoruz. Gelecek yıl bu fuarı ulusal düzeyde gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz istediği firmaya başvuru yapabiliyor. Türkiye'de bu fuar çok az fakültede yapılıyor" dedi.

'SEKTÖRÜN SORUNU, DERME ÇATMA PERSONEL'

Fuarda konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise turizm sektörünün en önemli sorunlarından birisinin kalifiye personel yetersizliği olduğunu belirtti. İşletmelerin derme- çatma personelle hizmet vermeye çalıştığını savunan Kaymakam Özdemir, "Olur olmaz yerlerde, bir toplama bilgisayar gibi bir araya getirilerek sektörün içine sokulan bu personel, işi içinden çıkılmaz hale getiriyor. Sektörün başlıca sorunu budur. Öğrencilerimizin donanımını bu gibi fuarlarla işletmecilere göstermek istiyoruz. İşletmecilerden, tanımadıkları, yetersiz, sektörle ilgisi olmayan, 'Ağabey ben her işi yaparım' diye kapısına dayanan herkesin sektöre dahil edilmemesini rica ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler birlikte fuarı gezdi. Fuarda, öğrenciler, işletmelerin iş başvuru formlarını doldurdu. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Güngör Erhan Özdemir Antalya Alanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title