Haberler

Akşener'den iktidara EYT çağrısı: Staj ve çıraklık mağduru insanların haklarını verin

Güncelleme:

Son dakika! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis Başkanlığı'na sunulan ve 5 milyondan fazla vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesine tepki gösterdi. "EYT'li kardeşlerimiz prime takıldılar. Net şekilde bilgilendirmediğiniz için vatandaşlarımız borçlanmak için arabasını sattı, kredi çekti" diyen Akşener staj ve çıraklık mağdurları için de iktidara seslendi. Akşener, "Bu insanların haklarını niye vermiyorsunuz? Bunun için de önerge verdik" dedi.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi tamamlandı. Kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklif, yarın Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Düzenlemeyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek.

"PRİM ÖDEME GÜN SAYISI DEĞİŞTİRİLMİYOR"

Konuya ilişkin partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "EYT kanun teklifi Meclisimize sunuldu. En başından beri EYT'li kardeşlerimizin sorununun çözümüne bir hak kaybının giderilmesi ve nesiller arası adaletin sağlanması olarak baktık. Mevcut teklifte zorunlu yaş sınırı kaldırılıyor. Bu sefer de aynı yasanın artırdığı prim ödeme gün sayısı değiştirilmiyor" diye konuştu.

"EYT'Lİ KARDEŞLERİMİZ PRİME TAKILDILAR"

EYT'lilerin prime takıldığını ve net bir şekilde bilgilendirilmedikleri için borçlanmak adına arabasını satıp kredi çektiğini belirten Akşener iktidara ise dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

"BU İNSANLARIN HAKLARINI NİYE VERMİYORSUNUZ?"

Akşener, "Madem bizim çağrımız ve mücadelemizle harekete geçtiniz, çözüm önerimizi bütünüyle aldınız. Bu meseleden etkilenen bir başka kesim de staj ve çıraklık mağdurlarımız. Yazıktır, günahtır. Bu insanların haklarını niye vermiyorsunuz? Bunun için de önerge verdik."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Meral Akşener İYİ Parti EYT Ekonomi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (21)

sanane banane:

Ne hakkı Allah aşkına, 20,25 Sene çalış ondan sonra Emekli ol, böyle bir sistem dünyada yok, bunu bütçe nasıl karşılayacak. Dünyanın en iyi ekonomisi Almanya, orda bile Emeklilik yaşı 67 Siz 40,45 yaşında Emekli olalım diyorsunuz. Hakmis....

26
43
yanıtYanıtla
Milletin Adami:

EYT ile oy devsireyyim derken bir kere daha vatandasi kandirdilar. EYT den EPT´ye.. siz vermezseniz Millet ittifaki herkesin hakkini verecektir

23
28
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

prime takılmak ne demek ? çalışmadım ama emekli olacagım mı ? bir anlaşma var 25 yıl 5600 gün git öde emeklı ol

yanıt12
yanıt3
ekrem celebi :

eray ıckaya yasayı bılmeden gecmısı bılmeden yorum yaparsa bırısı ona cahıl derler..

yanıt0
yanıt0
ekrem celebi :

akp kendi ayagına sıkıyor.cogunluk zaten prıme takılanlar bu kısılerın oy potansıyelı daha fazla yemın ederım eğer prım sorunu duzeltılmezse hayatımda ılk defa chp ye oy vereceğim..

17
33
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

prime takılmak nedir ya ? çalışacaksın prim günü dolduracaksın hak kazanacaksın primin yok emeklilik bekliyorsun

yanıt13
yanıt2
recep kaya:

ÇALIŞ PİRİMİ DOLDUR BEDAVA EKMEK YOK

yanıt11
yanıt3
ekrem celebi :

recep kaya bız 1 sene daha calısırız oderız sızde ınsallah 75 yasında emeklı olursunuz

yanıt1
yanıt3
ekrem celebi :

kım demıs prımım yok dıye surda en fazla 5 ay daha calısırım prımımı oderım gerısını sız dusunun 75 yasında emeklı olacaksınız bu gıdısle

yanıt1
yanıt0
sanane banane:

Kimse kusura bakmasın herkes bencil, herkes kendi cebini düşünüyor, Türkiye batmış kimin umurunda. Halk kendi cebini düşünüyor, Partiler Oy peşinde... Herkes bencil.

30
9
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title