Haberler

TÖMER öğrencilerinin Kütahya'daki buluşması renkli görüntülere sahne oldu

Güncelleme:

İki üniversitenin uluslararası öğrencilerinin Kütahya'daki buluşması renkli görüntülere sahne oldu. TÖMER öğrencileri, ülkelerine has kıyafetleri ve şarkılarıyla vatandaşları coşturdu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya'da eğitim gören yabancı öğrenci sayısının 9 bine yaklaştığını ifade etti.

TÖMER öğrencilerinin Kütahya'daki buluşması renkli görüntülere sahne oldu

KÜTAHYA - İki üniversitenin uluslararası öğrencilerinin Kütahya'daki buluşması renkli görüntülere sahne oldu.

Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencileri ile Sakarya Üniversitesi'nin Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi öğrencileri, Kütahya Belediyesi'nin ev sahipliğinde buluştu.

TÖMER öğrencileri, "Kardeşliğin dansı" ismi verilen etkinlikte, ülkelerine has rengarenk kıyafetleri ve söyledikleri şarkılarla vatandaşları coşturdu.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, organizasyonlarına katılımı sebebiyle DPÜ ve Sakarya Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya'da eğitim gören yabancı öğrenci sayısının 9 bine yaklaştığını ifade etti. Uysal, "Bundan 4 yıl önce üniversitemizde eğitim gören öğrenci sayısı 400 civarındaydı. Şimdi ise 9 bini yaklaştı. 90 ülkeden şehrimizde eğitim gören öğrenciler adeta şehrimizin renkleri oldu. Kütahya adeta bir dünya vitrini oldu. Her renkten, her milletten ve her devletten insanı şehrimizde öğrenci görmek mümkün. Bu bizim zenginliğidir. Çünkü Kütahya sanatın, tarihin ve insanlığın başkentidir. Uluslararası öğrencilerimiz Kütahya'nın değerini dana da artıracaktır" dedi.

Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Kazım Uysal Kütahya Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title