Haberler

İskele YİBO Mezunları Buluşması Beşinci Kez Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Van'daki İskele Yatılı Bölge Okulu mezunlarının geleneksel buluşması beşinci kez düzenlendi. Mezunlar, okulda bir araya gelerek eski günleri yad etti ve birlikte eğlendi.

Van'daki İskele Yatılı Bölge Okulu (YİBO) mezunlarının geleneksel hale getirdiği 'İskele YİBO Mezunları' buluşmasının beşincisini gerçekleştirildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek Hizmetler Müdür Yardımcısı Ekrem Özhekti'nin kurduğu whatsapp grubu üzerinde yaptığı çağrı ile ilk kez 2019 yılında bir araya gelen İskele YİBO mezunları, bu yıl beşinci kez mezun oldukları okulda bir araya geldiler. İskele Mahallesi'nde bulunan okulun bahçesinde toplanan mezunlar, eski günleri yad etmenin mutluluğunu yaşadılar. Uzun süredir görmedikleri arkadaşları ile bir araya gelen eski mezunlar, geç saatlere kadar hem eğlendiler hem de birlikte olmanın mutluluğunu paylaştılar.

Kurduğu whatsapp grubu ile yıllarca görüşemeyen okul arkadaşlarını öğretmenleriyle bir araya getirerek kardeşten öte olan arkadaşlar arasındaki hasret ve özleme son vermeyi başaran Ekrem Özhekti, 5 yıldır düzenlenen etkinliğin organizasyonu gibi gecenin sunuculuğunu da üstlendi. Gecede 1976 yılında mezun olanların da aralarında bulunduğu yüzlerce öğrenci kendilerini tanıtıp, okul yıllarında yaşadıkları acı ve tatlı hatıralarını anlattılar.

Okulun basketbol takımındaki başarısını lise yıllarında Ankara TED Koleji Basketbol Takımı'nda oynayarak sürdüren ve spor hayatı kadar Ankara'da gerçekleştirdiği projelerle iş hayatında da başarı basamaklarını hızla çıkan Fuat Kuçat'ın sponsorluk yaptığı geceye 23. dönemde Ankara, 24, 25, 26 ve 28. dönem Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, babacan tavırları ve yaptığı esprilerle öğrencilerin gönlüne taht kuran efsane öğretmen Ramazan Çelik, 'Öğrenci dostu öğretmen' lakabıyla bilinen Mehmet Sular, sempatik tavırlarıyla okulda herkes tarafından çok sevilen Celaleddin Başak'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunanlarla yüksek girişimcilik zekasıyla Van'ın yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinde yatırımları bulunan yüzlerce eski mezun katıldı.

Büyük emeklerle YİBO mezunlarını bir çatı altında toplamayı başaran Ekrem Özhekti, YİBO'nun imkansızlıklar içinde kendilerine imkan sunan bir okul olduğunu, özverili öğretmenlerin sayesinde hayata tutunduklarını söyledi.

Gecenin sponsorluğunu üstlenen iş insanı Fuat Kuçat ise birçok arkadaşıyla yıllar sonra ilk kez bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydederek emeği geçenler teşekkür etti.

Okul yıllarındaki başarısını kardeşleriyle kurdukları şirketlerle ticaret hayatına taşıyan ve daha sonra bu başarısını girdiği siyaset hayatına da taşıyarak bir dönem Ankara, 4 dönem ise Van Milletvekilliği ile taçlandıran AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk de, programın düzenlenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti. Yoğun işleri ve ağır bir cerrahi operasyon geçiren hastası olmasına rağmen organizasyona katılmamanın kendisi açısında büyük bir eksiklik olacağını vurgulayan Kayatürk, gecenin geç saatlerinde de olsa programa yetişmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Babacan tavırları ve yaptığı esprilerle öğrencilerin gönlüne taht kuran efsane öğretmen Ramazan Çelik ise birbirinden güzel fıkra ve esprileriyle katılımcılara güzel vakit geçirdi.

Okul bahçesinde sıraya girerek karavanadan yemek yiyen eski mezunlar ve öğretmenleri, daha sonra okul yıllarında olduğu gibi öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Okulun tarihçesi ile dönemin öğretmenlerinin bazı özellikleriyle ilgili soruların sorulduğu bilgi yarışmasında Burhan Kayatürk'ün de aralarında bulunduğu grup kazandı.

Yaklaşık beş yıldan beri düzenlenen 'İskele YİBO Buluşmasına' gerek maddi ve gerekse manevi destek sağlayan AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, dönemin öğretmenlerinden Ramazan Çelik ve Mehmet Sular, iş adamları Süleyman Balkan, Fuat Kuçat ve Ömer Kasap ile yıllardır büyük bir fedakarlık örneği göstererek 'İskele YİBO Mezunları'nın buluşmasına öncülük yapan Ekrem Özhekti'ye birer teşekkür plaketinin verildiği gecede İskele YİBO mezunu olan KOOP İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek ise İskele YİBO buluşmasına büyük katkı sağlayan Kayatürk ile Özhekti'ye birer teşekkür plaketi verdi.

Eski mezunlar, sahne alan yerel sanatçı Hozan Reşo ve ekibi tarafından söylenen bir birinden güzel türküler eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar halay çekerek eğlendiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Van Eğitim Toplum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title