Haberler

İş Garantili Yüksek Okul Programı

KLÜ, THY ile imzaladığı 5 yıllık protokol kapsamında Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'ndan mezun olan öğrencilere THY'da iş imkanı sunuyor

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ), Türk Hava Yolları (THY) ile imzaladığı 5 yıllık protokol kapsamında, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'ndan mezun olan öğrencilere THY'de iş imkanı sunuyor.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, THY ile 5 yıllık "Kabin Ekibi Eğitimi ve İstihdamı" protokolü imzaladıklarını söyledi. Aykaç, protokol ile Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'ndan nitelikli olarak yetişmiş, 5 yıl içerisinde mezun olan öğrencilerin THY'de yaz dönemi stajlarını yaparak daha sonra çalışabileceklerini kaydetti.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı eğitimini alan öğrencilerin yüzde 95'inin havacılık sektöründe iş bulabildiklerini anlatan Aykaç, öğrencilere bu imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Havacılık sektöründe eleman açığı var"

Bu yıl Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'na 80 öğrenci aldıklarını ve yaklaşık 40 öğrenciyi mezun edeceklerini aktaran Aykaç, şunları kaydetti:

"Havacılık alanında kabin memuru olarak çalışacak elaman ihtiyacı fazla, KLÜ olarak bu ihtiyacı gidermek istiyoruz. Üniversite olarak öğrencilerimizi nitelikli ve KLÜ'yü en iyi şekilde temsil edecek şekilde yetiştiriyoruz. Havacılık sektöründe elaman açığı var. İhtiyacı görerek Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nı açtık. Öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitimlerini almaları ve iş hayatlarında verimli bir şekilde çalışmaları amacıyla büyük bir titizlik gösteriyoruz. Mezuniyet sonrası rahatlıkla iş buluyorlar. Buda bizim için bir iftihar kaynağı. Öte yandan, bu alanda nitelikli eleman eksikliği var. THY, her geçen gün gelişiyor ve genişliyor. Bu yüzden THY nitelikli eleman bulmakta zorluk çekiyor."

"Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı tercih edilmeli"

Aykaç, bölüm seçmede zorlanan öğrencilerin gönül rahatlığı ile Ulaştırma Hizmetleri Bölümü bünyesindeki Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nı tercih etmelerini önerdi.

Havacılık sektöründe iş bulmanın diğer sektörlere göre daha kolay olduğunu belirten Aykaç, "Öğrenciler bölüm seçmeden önce, rahatlıkla iş bulabilecekleri meslekler nelerdir diye araştırma yapmalılar. Biz bölüm seçmede zorluk çeken öğrencilerimize Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nı seçmelerini tavsiye ediyoruz. Bu programı tercih eden öğrencilerimizin yabancı dil eğitimlerine de ayrı bir önem veriyoruz" diye konuştu.

Aykaç, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'na öğrenci alımlarında 22 yaşından gün almamış, kız öğrencilerde 16-180 santimetre, erkeklerde 170-190 santimetre arası boya sahip olan öğrencilerin alındığını dile getirti.

"İş bulma imkanı çok kolay"

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencisi Ceyda İlevli de mezun olduklarında iş bulma imkanlarının çok yüksek olduğunu belirtti.

Havacılık bölümünün gelişmesinden dolayı Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nı seçtiğini anlatan İlevli, "Okulumuzdan mezun olduğumuzda işe girme imkanımız yüksek. Bu yüzden çok mutluyuz. Kendimizi bu mesleğe adadık" dedi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Türk Hava Yolları Mustafa Aykaç Kırklareli Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title