Haberler

GKV Özel Okullarına Muhteşem Bir Gece Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50.yıl dönümü için muhteşem bir gece düzenlendi.

1963 yılında atılan bir kıvılcımın elli yıllık süre içerisinde eğitim meşalesine dönüştüğü ve Anadolu'yu aydınlattığı Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50.yıl dönümü için muhteşem bir gece düzenlendi. Rüya gibi geceye Türkiye'nin ve dünyanın bir çok ülkesinden eski mezunlar katılarak okullarını yalnız bırakmadı.

1963 yılında merhum Cemil Alevli ve bir gurup eğitim gönüllüsü tarafından yabancı dil ağırlıklı olarak kurulan ve ilk eğitimini eski bir Antep evinde vermeye başlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kuruluşunun 50.yıl dönümünü gururla kutluyor. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen GKV'nin 50.yıl gecesine Türkiye'nin ve dünyanın bir çok ülkesinden gelerek katılarak okullarının onur gecesine renk kattılar. 50 yıllık süreç içerisinde binlerce mezun veren ve bu gün bünyesinde bir ana okulu, bir ilköğretim, ve üç lisesiyle 2000'i aşkın öğrenciye hizmet veren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları modern kampüsüyle Anadolu'yu aydınlatan bir eğitim meşalesi olarak dikkat çekiyor. Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen geceye Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asıl Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Vakfılar Bölge Müdürü İsa Güven, Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, Yazar Ahmet Ümit, Güneri Cıvaoğlu, Abbas Güçlü, İnal Aydınoğlu, Berna Erten, Okan Üniversitesi Mütevelli Kurulu Başkanı Bekir Okan, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, yönetim ve mütevelli kurulu üyeleriyle İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmiye Karataş, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve İstanbul'dan geceye katılmak üzere Gaziantep'e gelen çok sayıda gazeteci-yazar yanında Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan kolej mezunlarıyla davetliler katıldı.

Vali Erdal Ata GKV'nin gecesinde eğitime destek istedi

GKV Özel Okullarının 50.yıl dönümünü kutladığını ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata açılış konuşmasında eğitim alanında ki sorunları da dile getirirken 2014 hedefleri hakkında bilgi vererek "Gaziantep Kolej Vakfı'nın kuruluşundan bu yana bu okulların bu seviyeye getirilmesinde emeği geçenlere başta merhum Cemil Alevli olmak üzere emeği geçen öğretmenlere, idarecilere mütevelli kuruluna devletim adına çok teşekkür ediyorum. Kurulduğu tarihten bu yana binlerce öğrenci mezun eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının mezun öğrencilerini buradan görüyorum. Sanayicilerimiz var, akademisyenlerimiz var iş adamlarımız var, yazarlarımız var çeşitli bilim adamlarımız var. Çağdaş eğitimiyle binlerce öğrenciye kucak açan GKV Özel Okullarının bundan sonraki süreçte de başarılarını sürdüreceğine inanıyor, başarılarının devamını dilerken okul kurucusu Cemil Alevli'yi rahmetle anıyor, Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy'la Gaziantep Kolej Vakfı yöneticilerine, öğretmenlerine bu başarılı çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Gaziantep genelinde eğitim öğretim görmekte olan ve sayıları ülkemizdeki 40 ilden fazla bir nüfus sahip çocuklarımızın kolej statüsünde eğitim görebilmesi için sanayici ve iş adamlarımızla hayırseverlerimizden eğitime destek vermelerini istiyorum. " dedi.

Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50.yıl etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy üstlendikleri misyonu başarıyla yerine getirdiklerini belirterek "Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz" dedi. Ersoy açılış konuşmasında sözlerine 50. yılını kutlamak mutluluğuna ve şerefine eriştiğimiz Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları Gaziantep halkının elli yıllık çaba ve gayretlerinin eseridir. 1963 yılında sanayici, işadamı Cemil Alevli başkanlığında bir avuç eğitim gönüllüsü tarafından kurulmuştur ve bir karşılıksız hizmet kurumudur. Kâr amacı gütmez. 21 Haziran 1973 tarih ve 7/ 6657 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Kızılay, Çocuk Esirgeme gibi kamu yararına hizmet veren dernekler arasındadır. 1800 öğrenci mevcudu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 240 başarılı, muhtaç öğrenciye tam burs verilmektedir. Öğretim görevlisi, öğretmen ve asker çocuklarına yüzde 10 indirim yapılmakta ve kendi öğretmenlerimizin çocuklarına okulumuzda ücretsiz eğitim imkânı sağlanmaktadır.

Gaziantep Kolej Vakfının herhangi bir doğma veya siyasi görüşle ilişkisi yoktur ve olamaz.

Misyonu ülkemizin en büyük sorunu olan eğitime hizmettir. Zira hepimizce malumdur ki, çağdaş eğitimden yoksun olan toplumlar tıpkı bir koyun sürüsü gibi istenilen yöne güdülmeye mahkûmdurlar. Gaziantep Kolej Vakfı Yönetim ve Mütevelli Kurulu üyeleri ülkemizin uygar, çağdaş ülkelerle arasındaki uçurumu eğitimle kapatacağına inanmış vatansever Anteplilerden oluşmaktadır." dedi. Ersoy yaptığı konuşmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının sahip olduğu fiziki yapısı ve eğitim kurumları hakkında da bilgiler vererek "Birlikte başardık, birlikte başarmaya devam edeceğiz" dedi.

GKV liderliğini sürdürmeye devam edecektir

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmiye Karataş Anadolu'da 50.yılını kutlayan çok az sayıda kurum olduğuna dikkat çekerek "Sadece Gaziantep'in ve bölgemizin değil, Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından birisi olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 50.yılını yürekten kutluyorum. Bugün bu kürsüden kolejden mezun öğrenci, kolejde öğretmen olarak görev yapmış bir eğitimci ve kolejde 8 yıl genel müdür olarak görev yapmış bir idareci ve iki çocukluğunu anaokulundan liseye kadar okutmuş bir veli olarak sesleniyorum. İnsan hayatında bazı olaylar ve anlar vardır, insan bütün hayatına yön verir onun çalışmasını kariyerini bütün yaşam felsefesini şekillendirir." dedi. 8 yıl boyunca Genel Müdür olarak görev yaptığı GKV Özel Okullarının yaşamındaki yerini de anlatan Karataş "50 yıldır bir eğitim meşalesi olarak ülkemizi ve yeni nesillerimizi aydınlatan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları sahip olduğu vizyon ve misyonla onlarca elli yıl daha bu hizmetini sürdürecektir" dedi.

Rüya gibi gecenin mimarı öğrenciler oldu

Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarına katkı sağlayanlarla okulun gelişmesinde büyük emekleri geçen eski mezunlara, öğretmen ve idarecilere Gaziantep Valisi Erdal Ata ve GKÖ Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy tarafından birer teşekkür plaketi verildi. 50.yıl gecesinde öğrencileri tarafından seslendirilen GKV'nin 50.yıl marşı büyük ilgi gördü. Minik öğrencilerin bale gösterileriyle devam eden geceye Amerika'da burslu olarak eğitim gören GKV Özel Okulları Fen Lisesi mezunu Deniz Özçelik'in gitar ve piyanoyla verdiği mini konser damgasını vurdu. Yapılan etkinliklerin son bölümünde salonda bulunan bütün konuklar coşkuyla 10.yıl marşını seslendirirken gecenin anısına bir de aile fotoğrafı çektirildi. GKV Özel Okullarının 50.yıl etkinliklerinin yıl boyunca süreceği de açıklandı.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

title