Haberler

Engelli Öğrencilerin Eğitim İsyanı

Çanakkale'deki Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu'nun İnşaatının 9 Yıldır Tamamlanamaması, Engellileri İsyan Ettirdi.

Çanakkale'deki Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu'nun inşaatının 9 yıldır tamamlanamaması, engellileri isyan ettirdi.

ÖĞRENCİLER İŞTE BÖYLE PROTESTO ETTİLER

Okul inşaatına yürüyüp siyah çelenk bırakan engelliler, Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı yönetimine, “Bitiremiyorsanız bırakın biz bitirelim” diye seslendi.

Arsası belediye tarafından Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı'na bağışlanan arsaya işadamı Niyazi Önen tarafından 1998 yılında okul yaptırılmaya başlandı. Ancak Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu inşaatı ortaya çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle 7 yıl önce durdu. Okulu yaptıran işadamı Niyazi Önen, okulu tamamlamak için vakıftan arsayı Milli Eğitim'e devretmelerini istedi. Ancak vakıf bu isteği yerine getirmedi. Kaba inşaatı tamamlanan okul hizmete açılamadı.

Okulun açılamaması nedeniyle Çanakkaleli engelliler 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nü yine buruk kutladı. Ellerinde pankartlarla Troya Caddesi üzerindeki okul inşaatının önüne yürüyen bir grup engelli, ‘Ya bitirin, ya bitirin, ya da bırakın biz bitirelim’ sloganı attı, inşaata siyah çelenk bıraktı. Okul önünde engellileri karşılayan Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Vakfı Başkanı Hamdi Derya, engellilere yürüyüşlerinin amacını sordu. Grup adına konuşan Avukat Zeki Tezel, “Bu okul inşaatını dokuz yıldır bitiremediniz. Dünya Özürlüler Günü'nde burayı çürümeye terk etmenize izin vermiyoruz. Ya bitirin ya da bitirmemize müsaade edin. Biz kamuoyu önünde bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Gerekirse Türkiye genelinde bir kampanya başlatır yine eğitime açarız. Biz bu binanın bir an önce özürlülere kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Binayı tamamlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Vakıf Başkanı Hamdi Derya ise engellilere seslenerek, “Madem ki öyle gelin vakfı hemen size devredelim, siz yapın o zaman” yanıtı verdi. Okulun tamamlanamamasının nedenlerini de açıklayan Derya, “1996 yılında vakfı kurduk. Bu okulu yapmayı amaç edindik. Tam binayı yapmaya başlayacakken vakfın da üyesi olan işadamı Niyazi Önen'in eşi Zeliha Önen gelip bize ‘Biz Niyazi beyle görüştük. Binayı biz yapacağız. Ama bizim ismimizi vereceksiniz’ dedi. Biz de yönetim kurulu olarak toplanıp bu öneriyi kabul ettik ve buyurun yapın dedik. Okul okul 1998 yılında yapılmaya başlandı. Ancak Niyazi bey ekonomik kriz nedeniyle 2000 yılında inşaatı durdurdu. 2003 yılında kendisiyle görüştük ve okulun durumunun ne olacağını sorduk. Bize bitireceğini söyledi. Ancak bir protokol yapmamızı ve okulun arsasını Milli Eğitime devretmemizi istedi. O zaman ipler koptu. Bugünkü son durumda Niyazi bey arsanın Milli Eğitim'e devredilmedikçe binayı yapmayacağını söylüyor. Son olarak Vali Orhan Kırlı ile görüştüm. Bizden, okulu bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceğimize dair bir yazılı taahhüt istedi. Bu taahhüdü verirsek Niyazi Önen’in binayı bitireceğini söyledi. Biz de kendisine böyle bir taahhüdü vereceğiz. Ancak Ocak ayında seçimli kongremiz var. Giderayak böyle bir karar vermeyi doğru bulmadık. Gelecek yönetimin bu taahhüdü vermesini istedik” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title