Haberler

Bakandan Anaokullarına Destek

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; "Okul Öncesi Eğitimde Çok Hızlı Koşmak Zorundayız" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 3-6 yaş arasının çocuğun dil ve zeka gelişimi açısından en önemli dönem olduğunu belirterek, 'Bu yüzden okul öncesi eğitimde çok hızlı koşmak zorundayız' dedi.

Çubukçu, Vodafone ve Anne ve Çocuk Sağlığı Vakfı'nın (AÇEV) katkılarıyla merkez Sarıçam ilçesindeki Kargakekeç TOKİ konutları alanında bulunan Bilge Kağan İlköğretim Okulu'nda yaptırılan 'İlk Adım' sınıfını ziyaret etti.

Okul öncesi eğitimin önemine dikkati çeken Çubukçu, bu alanda Türkiye'nin çok zaman kaybettiğini ve çok geç kaldığını ifade ederek, 'Eskiden ana sınıfları çalışan kadınların çocuklarını bakımları için bıraktıkları yerler olarak görülüyordu. Oysa bugün yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki eğitime başlamak için 7 çok geç. Bu amaçla bakanlık olarak okullarımızın fiziki imkanlarını artırmaya çalışırken ailelerden de okul öncesi eğitim için çok destek görüyoruz. Artık bunun önemi kavrandı' diye konuştu.

Kaynak: AA / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title