Haberler

Efeler Belediyesi Yeni Binasında İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Büyükşehir yasası ile birlikte Aydın’ın merkez ilçesi olan Efeler Belediyesi, Aydın Belediyesi’nin eski binası olan ESKO Ek Hizmet binasında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Büyükşehir yasası ile birlikte Aydın'ın merkez ilçesi olan Efeler Belediyesi, Aydın Belediyesi'nin eski binası olan ESKO Ek Hizmet binasında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından Aydın'ın merkez ilçesi olan Efeler Belediyesi 2. meclis toplantısını gerçekleştirdi. Efeler Belediyesi seçimlerin ardından ilk toplantısını belediye binası yerinin belli olmaması nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz günlerde yeni yerinin ESKO Ek Hizmet Binası olarak belli olması üzerine binaya resmi olarak yerleşen Efeler Belediyesi yeni binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

BAŞKAN ÖZAKCAN'DAN MECLİS ÜYELERİNE JEST

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, meclis toplantısına meclis üyelerine belediyeler kanununu içeren kitapçık, belediye meclis üyesi sembolü olan rozet ve meclis üyelerinin telefon numaralarının bulunduğu birtakım argümanlar dağıtarak başladı. Daha sonra yoklamaya geçilirken toplantıya katılamayan MHP'li Savaş Akçöltekin'in mazereti oy birliğiyle kabul edildi. 11 gündem maddesi ve 5 gündem dışı madddenin yer aldığı toplantıda meclise sunulan maddeler oy birliğiyle kabul edilerek görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

AK PARTİLİ POSACI, HİZMETLERİN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİ

AK Partili Meclis Üyesi Rıza Posacı toplantı esnasında söz alarak, Başkan Özakcan'dan yaz sezonunun yaklaşması üzerine sivrisinek ve diğer haşerelere karşı birtakım ilaçlamalar yapılması gerektiğini isterken ilaçlama yapılmadığı takdirde geç kalınacağını ifade etti. Umurlu Mahallesi'nde çöp toplamada yetersiz kalındığını da iddia eden Posacı, yarım kalan meydan düzenlemesinin bir an önce ve proje uygun olarak yapılmasını istedi. Öte yandan AK Partili Rıza Posacı ve meclis üyeleri her yıl geleneksel olarak yapılan Erik Festivali'nin organize edilmesinde gerekli maddi yardımın belediye bütçesinden karşılanması için gündem dışı madde sundu. Erik Festivali'nin Umurlu Mahallesi ile yaklaşık 20 yıldır özdeşleştiğini ifade eden Posacı festivalin önemine değindi. Oy birliğiyle kabul edilen madde incelenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

"HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Efeler Belediyesi'nin yeni kurulan bir belediye olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Özakcan, "Hizmetleri aksattırmadan sürdürme gayreti içerisindeyiz. Henüz şu an yeterli personelimiz yok. Mahallelerimize elimizden geldiği kadar hizmet götürmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Birtakım eksikliklerimiz var bunları da en kısa sürede aşacağımızı düşünüyorum. Müdürlük çatılarımız ise zaten yeni yeni oluşmaya başladı" dedi.

VALİLİĞİN TALEBİ OY BİRLİĞİYLE RED EDİLDİ

Bir diğer gündem dışı maddelerden olan yeni Efeler Belediye Binası ve Meydanı'nın yapımı için Aydın Valiliği'nden gelen talebin kabul edilemez olduğunu öne süren Başkan Özakcan belediye binasının yapımı için 28. Şube Şefliği arazisini düşündüklerini ve en kısa sürede bu konuda çalışmalara başlayacaklarını vurguladı. Valilikten gelen yazıya itiraz ederek Efeler Belediye Binası ve Meydanı'nın 28. Şube Şefliği arazisi üzerine yapılması konusundaki maddeyi meclise sunan Başkan Özakcan, oy birliğiyle Valilikten gelen itiraz yazısını kabul etmeyerek Efeler Belediye Binasını ve Meydanını aynı yere yapma kararlılığını sürdürmüş oldu. Böyle bir madenin gündeme alınmasının bile doğru olmadığını savunan Başkan Özakcan, "Bizim hizmet planımızda 28. Şube Şefliği arazisi belediye binası ve meydanı olarak görülmektedir. Bulunduğumuz binada kiradayız. Bir an önce kendi binamızı yapıp oraya geçmeliyiz. Bundan daha doğru davranış olabilir mi ?" diye konuştu.

AFET KOORDİNASYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Öte yandan Aydın Afet Koordinasyon Kurulunda Efeler Belediyesi'ni temsil etmek üzere bir asil ve bir yedek olmak üzere iki meclis üyesinin seçilmesi gündemi de ele alındı. Meclis üyeleri bu konuda inşaat mühendisi olan CHP'li Gandeher İlhan'ı asil, AKP'li Ahmet Ünveren'i ise yedek olarak oy birliğiyle seçti. Toplantı, komisyon üyelerine havale edilen raporların 8 Mayıs Perşembe günü görüşülmesi üzerine sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mesut Özakcan Rıza Posacı Umurlu Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title