Haberler

Edremit'te Halk Eğitim Sergisi

Van'ın Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Açılan El ve Makine Nakışı Kurslarına Katılan Bayanlar, Yaptıkları Eserlerini Sergilerken Konuklara Yöresel 'Ayran Aşı' İkramında Bulundular.

Van'ın Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan el ve makine nakışı kurslarına katılan bayanlar, yaptıkları eserlerini sergilerken konuklara yöresel 'Ayran Aşı' ikramında bulundular.

İlçeye bağlı Köprüler ve Enginsu köylerindeki sergilerin açılış törenlerine Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılınç, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Adem Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu ile vatandaşlar katıldı. El emeği göz nuruyla kursiyerler tarafından yapılan el ve makine nakışı eserlerin yer aldığı serginin açılışını yapan Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, okuma yazma kursuna katılanlara da belgelerini dağıttı. Kaymakam Başaran "Genç kızlarımızın okuma yazma öğrenmelerinin yanında yapmış oldukları emeklerini hem çeyizlik hem de satıp kazanca çevirmeleri bölgenin istihdamı açısından önemli bir aşamadır. Özellikle köylerdeki kızlarımızın boş zamanlarını bu kurs merkezlerinde geçirmeleri, onların sosyalleşmesi ile ev ekonomilerine biraz da olsa katkı sağlamaktadır.Kızlarımız yaptıkları eserlerle hem ailelerine katkıda bulunuyorlar, hem de köylerinde yaşayan herkese örnek olmaktadırlar" diye konuştu.

Konuşmanın ardından sergiye gezen konuklara, yöresel 'Ayran Aşı' ikram edildi.

(EKİP-MET-Y) 09.06.2008 18:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title