Haberler

Edirne'nin Turizm Master Planı Ocak ayı içerisinde hazır olacak

Güncelleme:

Edirne'nin Turizm Master Planı Ocak ayı içerisinde hazır olacak Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Turizm Master Planı güncelleme çalıştayı gerçekleştirildi.

Edirne'nin Turizm Master Planı Ocak ayı içerisinde hazır olacak

EDİRNE - Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Turizm Master Planı güncelleme çalıştayı gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, "Ocak ayı içerisinde bakanımızın tekrar kentimizi ziyaret etmesiyle Edirne'nin turizm master planını hazırlamış şekilde masasına oturmayı planlıyoruz" dedi.

Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Canalp, Edirne il sınırlarına girdiğiniz zaman kültür turizmin hakimiyetinin başladığını ifade etti. Canalp, "İstanbul'dan Edirne'ye gelirken geçmiş olduğunuz bütün güzergah size şunu söylüyor. Trakya demek sanayi demek gibi insanların aklında bir algı bırakıyor. Oysa ki Trakya demek sadece sanayi demek değil. Söz konusu olan şey Edirne olduğu zaman kentin sınırlarından içeriye girdiğiniz anda tabirle bıçak gibi sanayinin kesildiğini fakat başka alanların başladığını hissediyor ve görüyorsunuz. Edirne'ye girdiğiniz zaman sanayi, özellikle kirletici sanayi biter. Edirne'ye girdiğiniz zaman bu sefer kültür turizmin hakimiyeti başlar. Bu topraklar kendi bünyesi içerisinde sanayi ile değil kültürle, turizmle, ticaretle ve tarımla ülke ekonomisine adamış topraklardır" diye konuştu.

"Ocak ayı içerisinde Turizm Master Planı hazır olacak"

Turizm Master Planına ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Turizm Master planı Edirne'de yapacağımız çalışmalarda esas alacağımız çalışma olacaktır. Bakanımızın 10 gün önceki Edirne ziyareti bizim için tetikleyici olmuştur. Bu sayede Edirne'nin turizm master planını yapma düşüncemizi de çok daha önceye taşımış olduk. Ocak ayı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un tekrar kentimizi ziyaret etmesiyle Edirne'nin turizm master planını hazırlamış şekilde masasına oturmayı planlıyoruz. İnşallah bunu da başarmış olacağız. Türkiye'de gecen yıl açılan müze sayısı 14'tür. Biz bu sene Edirne'de 12 tane müze açmayı hedefliyorduk. Biz bu sayıyı tutturamayacağız çünkü 17 müze açacağız bu sene şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

Trakya Bölgesi Turizm Master Planı'nın yaklaşık 13 yıl önce Trakya'nın bir bütün olarak ele alınarak, hem kendi içinde hem il bazında hem de ilçe bazında farklılaştırılarak ve ayrıştırılarak bir bütüncül bakışla yapılması için yapılan çalışmaların tamamını ifade ettiğini söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bu planın Trakya bölgesinde turizmin gelişmesine temel hazırlamak ve yön haritası çizmek amacıyla hazırlandığını dile getirdi.

Düzenlenen çalıştaya kaymakamlar, belediye başkanları, kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Trakya Bölgesi Edirne Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title