Haberler

Düzce'de Prefabrikler Boşaltılıyor

Düzce'de 1999 Yılında Yaşanan Deprem Afetinden Sonra Yapılan ve Bugüne Kadar Vatandaşların Barınma İhtiyacını Karşılayan Prefabrikler Kaldırılıyor.

Düzce'de 1999 yılında yaşanan deprem afetinden sonra yapılan ve bugüne kadar vatandaşların barınma ihtiyacını karşılayan prefabrikler kaldırılıyor.

Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Temmuz 2008 tarihine kadar boşaltılması istenen prefabriklerin boşaltılmaması halinde elektrik ve suyunun kesileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, "1999 yılında yaşanan depremler sonrası oluşturulan Gümüşpınar Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi ve Kiremitocağı Prefabriklerinde depremin üzerinden yaklaşık 10 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen vatandaşlarımızın halen kalmaya devam ettiği, sağlıksız ve emniyetsiz şartlarda barındıkları tespit edilmiş olup gerek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın emri, gerekse artık depremin olumsuz etkilerinin tamamen ortadan kaldırılması amacıyla Valiliğimiz kararı gereğince bunların bir an önce boşaltılması ve kaldırılması gerekmektedir. Bu amaçla prefabriklerin boşaltılması yönünde içinde oturanlara gerekli tebligatlar yapılmış ve en geç 15 Haziran ile 1 Temmuz 2008 tarihlerine kadar boşaltılması istenmiştir. Bu tarihlere kadar boşaltılmayan prefabriklerin elektrik ve suları kesilecektir" denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, durumu iyi olmayanlara kira ve taşınma yardımı yapılacağı belirtilirek, "Bu prefabriklerde oturup da Valiliğimizce yapılacak araştırmada, gerçekten fakir ve yardıma muhtaç olduğu tespit edileceklere belirli bir süre için kira ve taşınma yardımı yapılacaktır. Kiralık ev bulamayanlar geçici bir süre Kiremitocağındaki prefabriklerde barındırılacak, ancak bunlar da zaman içerisinde mutlaka eritilerek boşaltılacak ve prefabrikler tamamen kaldırılacaktır. Hiç bir vatandaşımızın mağdur edilmemesi için azami dikkat gösterilmekte olup vatandaşlarımızın kesinlikle sokağa atılıp çaresiz bırakılması söz konusu değildir. Ancak vatandaşlarımızdan da iyi niyet, anlayış, yardım ve destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızın kış gelmeden bir an önce bir kiralık ev veya barınacak bir yer bulmak için gayret göstermeleri halinde Valilik, Belediye ve diğer kurumlar nezdinde vatandaşlarımıza gereken her türlü yardımlar yapılacaktır. Vatandaşlarımızın sağduyulu olmalarını, tahriklere kapılmamalarını ve kamu görevlilerine yardımcı olmalarını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

(AY-AK) 06.06.2008 17:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title