Haberler

Dünyanın En Uzun Boylu Kızı Ygs'ye Girdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Rumeysa Gelgi'nin anne ve babasının beklemesi Rumeysa Gelgi'nin sınavdan ıkması Rumeysa Gelgi ile röp. Haydar Gelgi ile röp. Dünyanın en uzun boylu kızı YGS'ye girdi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, YGS heyecanı yaşadı Gelgi: "Ben ilk defa üniversite sınavına girdim. İlk kez de evimin dışında bir sınava girdim, farklı bir deneyimdi" Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Rumeysa Gelgi'nin anne ve babasının beklemesi

Rumeysa Gelgi'nin sınavdan ıkması

Rumeysa Gelgi ile röp.

Haydar Gelgi ile röp. Dünyanın en uzun boylu kızı YGS'ye girdi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, YGS heyecanı yaşadı

Gelgi:

"Ben ilk defa üniversite sınavına girdim. İlk kez de evimin dışında bir sınava girdim, farklı bir deneyimdi"

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girdi.

Karabük Üiversitesi Teknoloji Fakültesinde sınava giren Rumeysa Gelgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi için heyecanlı bir deneyim olduğunu söyledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yetkililerinin kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Gelgi, soruların tahmin ettiği zorlukta olduğunu ve elinden geleni yaptığını belirtti.

Gelgi, seçeceği bölümle ilgili kesin bir karar vermediğini, daha Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) gireceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ben ilk defa üniversite sınavına girdim. İlk kez de evimin dışında bir sınava girdim, farklı bir deneyimdi. Bazı zorlukları vardı ama ÖSYM bize çok kolaylıklar sağladı. Benim uzanarak soruları cevaplandırmam gerekiyordu. O nedenle gerekli izinleri aldık, onlarda bir yatak koymamıza izin verdiler ve soruları yatarak cevaplamama izi verdiler. İki gözetmen vardı. Engelli sınıfında girdim tek kişiye özel bir sınıftı."

Rumeysa Gelgi'nin babası Haydar Gelgi de kendisinin kızından daha çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Rumeysa'nın başarılı olacağından emin olduğunu söyleyen Gelgi, "İlk kez böyle büyük bir sınava girdi, çok çalıştı. Ben de uluslararası 4. sınıf öğrencisiyim. Rumeysa'nın İngilizce üzerine düşünceleri var ama çok üretken bir çocuk" ifadelerini kullandı.

Guinness Rekorlar Kitabı'na "dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı" olarak giren, 2,13 metre boyundaki Weaver sendromu (aşırı gelişmiş iskelet sistemi) hastası Gelgi'ye 10 Temmuz 2014 tarihinde sertifika verilmişti. Gelgi'ye ayrıca 2015 yılında merkezi Hindistan'daki ASSIST Dünya Rekorları tarafından ikinci bir sertifika sunulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title